Wij steunen Samenloop voor Hoop gemeente Losser

Wij steunen Samenloop voor Hoop gemeente Losser

Jos Senger; vrijwilliger VVV de Lutte en Babs gemeente Losser

Eerste editie

Bij de eerste editie van Samenloop voor Hoop liepen de Texas Rangers uit De Lutte 24 uur in Pastoor zien kerk’nbos in Overdinkel. Wij overnachten op het complex in een tentje en losten elkaar af bij de continue loop. Texas Rangers zijn een groep mannen (allen geboren in De Lutte) die vanaf hun 6e levensjaar met elkaar optrekken. We lieten ons sponseren en hadden veel plezier tijdens het evenement.

Wie had gedacht dat we drie jaar later al afscheid zouden nemen van een van onze vrienden. Overleden aan kanker. Een tweede Ranger kampt al jaren met leukemie. Mijn vrouw werd in september 2016 gediagnostiseerd met borstkanker.
Door steeds meer onderzoek, verbeterde technieken en medicijnen hebben wij geluk gehad. Dat voortdurend evenementen worden georganiseerd waar steeds meer geld wordt opgehaald, dat aangewend wordt voor herstel of langere levensverwachting is alleen maar toe te juichen.

Indrukwekkend was de tocht tussen al die brandende kaarsen en wenszakken. De samenleving ondersteund dit soort initiatieven gelukkig massaal.
Hierbij een leuk verhaaltje om bovenstaande te benadrukken:
Als penningmeester van de Rangers moest ik geld pinnen bij de automaat in Overdinkel. Voor mij was een oudere dame bezig om haar geld uit de automaat te halen. Hierbij keerde zij per ongeluk haar portemonnee om en al het muntgeld rolde over het trottoir. Omdat zij haar fiets nog vast had, raapte ik het muntgeld op. Toen ik het geld (een hand vol) aan haar terug wilde geven zei ze: “Nemt mer met en stop het mer in de kas van ut goeie doel woar at ie veur loopt”.
Ik droeg het paars T-shirt van de Samenloop.

Auteur: Ingrid Legters
Geplaatst in: Archief, Blog, Dorpsproat, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud