Weer zo’n prachtig initiatief in Losser

Weer zo’n prachtig initiatief in Losser

Janny Fraterman uit Losser is mantelzorger van iemand die de dagopvang “De Dorpsbleek” bezoekt.

Mensen die elkaar ongeveer 4 keer per week daar treffen voor de gezelligheid en de zo belangrijke sociale kontakten. 

Mensen die door de corona in eenzaamheid terecht komen. Door de leiding wordt er alles aan gedaan om contact te blijven houden. Janny weet goed wat er in de zorg speelt. Tot aan haar pensionering werkte ze zelf in de zorg. De mensen worden 2 keer per week gebeld. Janny ziet echter het leed dat er speelt en klimt in de pen.

Citaat

In de kaart die Janny schreef naar onze bekende Losserse Ferdie de Boer staat het volgende citaat: “Mijn hart huilt. Vooral als ze bij de verzorging en verpleeghuizen kunnen genieten van buitenoptredens. Ook ontvangen die mensen met regelmaat attenties. Echter deze groep blijft overal buiten omdat ze her en der in Losser en Overdinkel wonen. Hoe mooi zal het zijn als ze ook een keer een opkikker krijgen. Nu mijn vraag, zou het misschien mogelijk zijn dat jij iets voor deze groep kunt regelen? Het gaat om 40 personen, inclusief de vrijwilligers en de verpleging. Ik zal zelf de pakketjes rondbrengen.”

Goede doelen

Ferdie en Tiny de Boer die alles uit de kast halen voor de goede doelen vonden dat ze deze gelegenheid niet voorbij konden laten gaan. Het zal bij je bekend zijn dat deze bedragen bekostigd worden door de opbrengst van oude metalen in het verleden. Ze hebben gehoor gegeven aan Janny’s oproep en zijn naar Roy van de Zuivelhoeve in Losser gestapt en hebben daar 40 pakketten met allerlei lekkernijen die de Zuivelhoeve biedt laten klaarmaken. En Roy op zijn beurt heeft er prachtige cadeaus van gemaakt voor een heel redelijk prijs.

Auteur: Sietse Smit
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud