Waterpolodames winnen van VZ&PC

Waterpolodames winnen van VZ&PC

De waterpolodames van Losser hebben afgelopen zaterdag in het eigen Brilmansdennen in een goede wedstrijd een prima 9-4 overwinning op VZ&PC behaald.

 

Goed begin in eerste kwart

Losser begon de wedstrijd geweldig, aanvallend lukte het met verschillende variaties de Vriezenveense verdediging uit elkaar te spelen, verdedigend liet Losser nauwelijks steekjes vallen. Dit resulteerde in de eerste periode tot een 4-1 voorsprong, waarbij het opviel dat Losser met gemak de verkregen kansen kon afronden. In deze periode werd dan ook meteen de basis gelegd voor het verdere, voor Losser gezien positieve, verloop van de wedstrijd.

Dat was trouwens niet te zien in de 2e periode. Deze werd door beide partijen wat afwachtend gespeeld. Losser leek het wel goed te vinden en VZ&PC lukte aanvallend gezien vrijwel niets. Aan het eind van deze periode was het Jetske Gielians die vanaf de midvoorpositie met een explosieve actie de 5-1 kon scoren.
Na de speelhelftwissel was het toch weer Losser dat het spel dicteerde, en dat ook in cijfers kon uitdrukken. Na een fraaie treffer van Lindy Velthuis uit een overtalsituatie kon absolute uitblinkster Jetske Gielians met opnieuw 2 doelpunten de 8-2 aantekenen.
In de laatste periode was de wedstrijd gespeeld. VZ&PC ging aanvallend met een dubbele midvoor spelen. Losser was daardoor even verrast en moest daardoor 2 doelpunten incasseren. Ondertussen was doelpunt nummer 9 al door Losser gescoord.

Analyse
Al met al was het een uitstekende wedstrijd van Losser, waarbij het meteen afrekende met het probleem van het missen van kansen. De vrouw meer situaties werden uitstekend uitgespeeld. Van de 7 verkregen mogelijkheden werden er 6 verzilverd. De absolute uitblinkster was Jetske Gielians, maar ze werd op de voet gevolgd door Susan Nijhuis, die verdedigend vele problemen voor het team kon voorkomen.
Met vertrouwen in de tas kan worden uitgekeken naar de komende wedstrijden.

Wedstrijd in cijfers
Periodestanden: 4-1, 5-1, 8-2, 9-4.
Doelpunten Losser: Jetske Gielians 3, Susan Nijhuis 2, Manon Korfage, Lindy Velthuis, Renske Dunhoft en Cindy Marsman.

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud