Waterpolo Dames winnen van OZ&PC 2

Waterpolo Dames winnen van OZ&PC 2

De waterpolodames van Losser hebben afgelopen zaterdag in het eigen Brilmansdennen met 10-5 gewonnen van de reserves van OZ&PC. Hiermee werd revanche genomen op de onnodige nederlaag die in november in Oldenzaal werd geleden.

Wedstrijdverloop

Losser begon geconcentreerd aan de wedstrijd, Manon Korfage kon hierdoor uit 2 overtalsituaties 2x scoren. OZ&PC vocht zich terug in de wedstrijd en kon terugkomen tot 2-1. De voorsprong werd vrij vlot daarna door Losser vergroot, wederom werd een overtal door Manon Korfage afgerond. In de slotseconde van de 1e periode werd door de Oldenzaalse ploeg wederom de aansluiting gevonden doordat een strafworp werd benut.

Losser begon de 2e periode zeer slordig. In de aanval werden cruciale passes te vaak in Oldenzaalse handen geplaatst. In deze periode waren beide ploegen gelijkwaardig en werd de gelijkmaker gescoord. Nog geen halve minuut later kwam Losser weer op voorsprong. Loreen Oddo schoot met een ziedend schot de bal loepzuiver in de kruising.

                                                                                             Jetske Gielians onder druk

Nadat er door Losser 2 overtalsituaties onbenut werden gelaten werd door een 3e overtalsituatie op rij in de derde periode door Susan Nijhuis de 5-3 gescoord. Dit was de periode dat de Losserse doelvrouwe Losser in de wedstrijd hield. Wat OZ&PC ook probeerde, op dat moment was Claudia Nijhuis onverslaanbaar. Een drietal fantastische reddingen op rij waren voor OZ&PC te veel.

In de laatste periode werd vrij vlot in de 4e periode uit een overtalsituatie de 6-3 gescoord door Cindy Marsman. Daarna ging het het even hard voor Losser. Loreen Oddo, Jetske Gielians en wederom Loreen Oddo zorgden met prima velddoelpunten dat de voorsprong groeide tot 9-3. OZ&PC richtte zich nog even op met hun 4e treffer. Het leek er op dat Jetske Gielians met 13 seconden op de klok de eindstand op 10-4 bepaalde, maar toch kregen de Oldenzaalsen het voor elkaar om de 10-5 te scoren.

Stand in competitie
Losser staat nu op een 3e plaats. De voorsprong op nummer 3 Trivia is nu 2 punten, maar deze ploeg heeft een wedstrijd minder gespeeld. Als deze 3e plaats in handen van Losser zal blijven, zou dat een voortreffelijke prestatie van de ploeg zijn. Met nog 4 wedstrijden voor de boeg behoord dat tot de mogelijkheden.

Wedstrijdstatistieken
Periodestanden: 3-2, 4-3, 5-3, 10-5
Doelpunten Losser: Manon Korfage 3, Loreen Oddo 3, Jetske Gielians 2, Cindy Marsman en Susan Nijhuis.

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud