Wat doet een vrijwilliger bij Hallo Losser

Wat doet een vrijwilliger bij Hallo Losser

Vrijwilligers van Hallo Losser kunnen zich bezig houden met verschillende aspecten van nieuwsgaring en verspreiding daarvan. De redactie van het nieuws houdt zich hier grotendeels mee bezig. Nieuws komt op verschillende manieren binnen. Steeds vaker schrijven instanties hun eigen nieuws en sturen dat naar Hallo Losser. Vaak worden we ook gevraagd om bij een gebeurtenis te komen, daarvan verslag te doen en foto’s te maken. 

Nieuws is niet het enige

Wie wel eens op Hallo Losser heeft gekeken heeft gezien dat we diverse rubrieken hebben. Bijvoorbeeld blogs, sociale kaart, humor, kerk, sport en hobby, gezondheidszorg, veiligheid en nog meer. Als deze rubrieken, vensters, hebben een beheerder die verantwoordelijk is voor zijn of haar venster en er zorg voor draagt dat het actueel is en blijft.

Digitale snelweg

Omdat we gebruik maken van de digitale snelweg, zijn er natuurlijk ook mensen nodig die deze veilig maken en met zorg bewaken. De technici. Ook hier hebben vrijwilligers een verantwoorde taak om alles goed draaiende te houden.

Blogs en vlogs

Gelukkig vinden steeds meer mensen het de moeite waard om een blog te schrijven. We hebben enkele bloggers die met enig regelmaat hun verhaal het licht doen laten zien op Hallo Losser. De onderwerpen zijn zeer divers en kunnen gaan over alles wat jij als blogger interessant vindt. In het verleden hadden we ook met enige regelmaat vloggers op de site. Het vloggen wordt in de meeste gevallen door de jeugdige dorpsgenoot gedaan. Helaas is dit verschijnsel teruggelopen, terwijl er toch regelmatig interessante onderwerpen aan de orde kwamen.

Deskundigheid

Deskundigheid is een gemak voor de vrijwilliger. Als je denkt niet voldoende deskundig te zijn, dan kan daar in overleg met Hallo Losser wat aan gedaan worden. Er worden workshops georganiseerd, ook voor de zittende vrijwilligers, om de deskundigheid op peil te houden dan wel te brengen. Op de foto is te zien dat een groep vrijwilligers van Hallo Losser een workshop krijgt van Bart Sprenkels, deskundig op het gebied van ITC, werkzaam bij Novel-T SMART. In deze workshop legt hij uit hoe je meer uit google kunt halen met het programma analytics.google.com

Enkele cijfers

Om een indruk te geven hoe massaal Hallo Losser bezocht wordt, enkele cijfers. Sinds de startdatum 1 april 2015 is het aantal pagina’s dat bezocht is, meer dan 4 200 000 (viermiljoentweehonderdduizend). Het aantal gebruikers van Hallo Losser is sindsdien 680 000 (zeshonderdtachtigduizend). De pagina die op één dag de meest bezochte pagina was, is: “Getuigen gezocht van zware mishandeling. Maar liefst 6051 (zesduizend eenenvijftig)”. Andere toppers waren: ”Zomerfeest postcode loterij” en “Noodkreet voor mooi afscheid van mijn dochter Chloé.”

Voel je er iets voor om mee te doen? 

Vraag inlichting via www.hallolosser.nl/formulieren/iets-te-melden.

Auteur: Sietse Smit
Geplaatst in: Archief, Blog, Dorpsproat, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud