Waardebonnen als dank en ondersteuning

Waardebonnen als dank en ondersteuning

Mantelzorgers, vrijwilligers en gezinnen met kinderen die het moeilijk hebben als gevolg van de corona-maatregelen, kunnen een waardebon van de gemeente Losser verwachten.

Waardering voor vrijwilligers en mantelzorgers

“In deze tijden wordt het nog duidelijker en is het prachtig om te zien hoeveel inwoners zich inzetten voor anderen in de gemeente Losser”, geeft wethouder Anja Prins aan. “Ook de komende periode zal er een beroep worden gedaan op alle vrijwilligers en mantelzorgers. Het is belangrijk dat we naar elkaar omkijken, maar ook dat iedereen ook zelf gezond blijft. We kunnen elkaar steunen en elkaar waarderen voor de inzet die wordt gedaan, hoe groot of hoe klein deze ook is. We willen iedereen van harte bedanken voor zijn of haar inzet, specifiek de mantelzorgers. Zij doen fantastisch werk, ontlasten de professionele zorg en brengen nét dat extra voor de mensen. Dat is erg waardevol”, vervolgt Prins. “Als blijk van waardering ontvangen de mantelzorgers via de Stichting Fundament een waardebon, die zij kunnen besteden bij de lokale ondernemers van Centrum Management Losser (CML).”

Eenmalig extra ondersteuning

“Kinderen die het thuis niet breed hebben, worden in de huidige situatie extra getroffen. Daarom willen wij hen extra ondersteuning bieden. We hebben besloten om dit te doen door eenmalig een Fashion waardebon aan gezinnen met kinderen te geven die het zwaar hebben door de corona-maatregelen en die staan ingeschreven bij Stichting Leergeld.” De Losserse “Fashion waardebonnen” kunnen besteed worden bij winkels die kleding en/of schoenen verkopen voor kinderen en die zijn aangesloten bij Centrum Management Losser (CML).

Verspreiding kledingbon

De verspreiding van deze specifieke kledingbonnen verloopt normaal via de Voedselbank, maar dit jaar dus ook via de Stichting Leergeld. Zo worden er meer gezinnen met kinderen bereikt.

Het gaat nu in het totaal om ongeveer 300 kinderen. Per kind is een CML Fashionwaardebon van € 100,- beschikbaar.

Ondersteuning lokale winkeliers

“Door deze bonnen uit te reiken, ondersteunen we de lokale winkeliers die zijn aangesloten bij het CML. Het is voor hen ook een moeilijke tijd. Het is mooi dat we dit met alle partijen hebben kunnen bereiken”, zegt de wethouder tot slot.

De gezinnen met kinderen die in aanmerking komen voor een Fashion waardebon, ontvangen hierover bericht.

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Gemeente, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud