Vuurloop 4-5 mei 2020

Vuurloop 4-5 mei 2020

75 jaar Vrijheid is een groot goed! Niemand van ons realiseert zich dat echt goed omdat we niet anders kennen. Want ten tijde van de bevrijding waren de meesten van ons nog niet geboren. En daarom is het prima dat we dat jaarlijks blijven herdenken.

In 2020 wordt dit in heel Nederland groots herdacht en gevierd, zo ook in de gemeente Losser.

Mij is vanuit de gemeente gevraagd om hierin een bijdrage te leveren door de Vuurloop waar Iphitos jarenlang aan mee heeft gedaan weer nieuw leven in te blazen. En dat doe ik met liefde maar dan wel graag met een heleboel mede hardlopers vanuit Iphitos maar ook voor andere niet gebonden hardlopers uit Losser want we hebben nog enkele plaatsen over.

Voor degene die het nog niet kent even uitleg hoe het in zijn werk gaat;

  • na de dodenherdenking op 4 mei vertrekken we in busjes naar Wageningen. Daar melden we ons en maken de ceremoniën mee waarna we zo tussen 0:30 en 1.00 uur op pad gaan waarbij steeds een groepje loopt onder begeleiding van twee fietsers. De te lopen afstand per keer is ongeveer 5 km en dit wisselen we af tot we om ongeveer 17.00 uur weer terug zijn in Losser. Daarna is het opfrissen en tijd voor een warme maaltijd in onze accommodatie aan het Nilantspad.

Als laatste de officiële intocht, die dit jaar in het Openlucht theater aan de Gildehauserweg 27 is.

Dus bij deze de oproep aan jullie sportievelingen om je op te geven om éénmalig weer mee te doen met de Bevrijdingsvuurloop van Wageningen naar Losser over ± 150 km. Ik reken op jullie en hoop nog enige enthousiaste vuurlopers te mogen begroeten want het is zoals gezegd éénmalig. Opgeven kan tot 30 maart 2020 door te mailen naar

Met de sportieve Vuurloopgroeten,

Frans Wijlens

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Evenementen, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud