Voorbereiding Paasvuur in volle gang

Opnieuw Paasvuur in Losser

Paasvuur voorbereidingen in volle gang

De voorbereidingen voor het traditionele Paasvuur in Losser zijn al weer in volle gang.  Helaas kon het evenement vorig jaar vanwege weersomstandigheden geen doorgang vinden, maar de organisatie hoopt dit jaar op betere tijden.

Gemeente denkt en werkt mee

De gemeente heeft inmiddels de vergunning verleend en heeft ook snoeiafval ter beschikking gesteld. Dura Vermeer, inmiddels aardig gevorderd met de nieuwbouw van “de Fakkel”, heeft de rijplaten ter beschikking gesteld, zodat het bekende terrein aan de Gildehauserweg toegankelijk zal zijn. Het Paasvuur zal op eerste Paasdag worden ontstoken door pastoor Daggenvoorde. De muziekvereniging Excelsior verleent haar mede werking en de dorpsraad Losser ondersteunt als rechtspersoon het Paasvuur.

Geen particuliere stortingen meer

Dit jaar zullen er geen particuliere bijdragen voor het Paasvuur worden geaccepteerd. Het verleden heeft geleerd dat er te veel andere materialen werden gedumpt, waardoor er naderhand extra kosten gemaakt moesten worden om het terrein weer “brandschoon” te krijgen. Zondag 12 april ( eerste Paasdag )  zal de optocht met muziek en lampionnen om 20.00 uur vanaf de Maria Geboorte Kerk vertrekken. Het vuur zal dan om 20.30 uur worden ontstoken.

 

Auteur: Henri Schuite
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud