Vierde Corona test locatie in Oldenzaal

Vierde Corona test locatie in Oldenzaal

GGD Twente opent een vierde locatie voor het testen van inwoners met klachten passend bij COVID-19. De testlocatie aan de Waterwinweg 8 in Oldenzaal is vanaf dinsdag 13 oktober operationeel.

Vierde testlocatie

Met deze vierde testlocatie kan GGD Twente de testcapaciteit verder opschalen en is er een nog betere spreiding van testlocaties in Twente. Een afspraak maken voor een test kan dagelijks via www.coronatest.nl en het landelijk afsprakennummer 0800 1202.

Testcapaciteit

GGD Twente mag op basis van de landelijke laboratoriumcapaciteit nu 1250 testen per dag uitvoeren. Met de vierde testlocatie kan hier gespreid over Twente invulling aan gegeven worden. Tevens kan op deze locatie verder opgeschaald worden. Dit past in het opschalingsplan.

Testlocaties
GGD Twente heeft vanaf 13 oktober vier testlocaties. Tot die tijd kunnen inwoners getest worden in Goor aan de Kooimaten 2, in Enschede aan de Jaargetijdenweg 13 en aan de Edisonstraat 6 in Almelo. Voor alle testlocaties geldt het drive-in principe. Met de auto rijd je door de drive-in en word je zonder uit te hoeven stappen getest. De teststraat kan ook lopend of met de fiets bezocht worden.

Waarom testen
Sinds juni is het voor inwoners van Twente met klachten mogelijk zich te laten testen op het virus. De test is om te kijken of je nú besmet bent. De test toont aan of je het coronavirus op dat moment hebt. Daarom heeft het alleen zin om te testen als je klachten hebt. De test geeft niet aan of je in het verleden het coronavirus hebt gehad.

Hoe aanmelden
Inwoners met symptomen van corona (hoesten en/of neusverkouden en/of koorts) kunnen via www.coronatest.nl met hun DigiD en het landelijke afsprakennummer 0800 1202 een afspraak maken voor een test op een van de testlocaties. Bellen kan dagelijks van 08.00 uur tot 20.00 uur. De uitslag kan online ingezien geworden, ook als je de afspraak niet online gemaakt hebt. Als je belt voor een afspraak is het goed je je Burgerservicenummer (BSN) bij de hand te hebben. Deze vind je onder andere op je paspoort, identiteitskaart of rijbewijs.

Voor meer informatie over het coronavirus en het testen kijk op www.ggdtwente.nl/coronatesten.

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud