Veiligheid en gezondheid staan deze feestdagen voorop

Veiligheid en gezondheid staan deze feestdagen voorop

De boodschap klinkt als uit één mond. Burgemeester Cia Kroon van de gemeente Losser, waarnemend burgemeester Henk Jan Meijer van de gemeente Enschede, burgemeester Volker Pannen van Bad Bentheim en burgemeester Rainer Doetkotte van Gronau doen een gezamenlijke oproep aan hun inwoners om van de Kerst en Oud & Nieuw vooral veilige en gezonde feestdagen te maken.

De feestdagen in december vieren we het liefst met de hele familie en met vrienden, maar door het coronavirus is dat dit jaar niet mogelijk. Zowel in Duitsland als in Nederland worden er dagelijks veel mensen met het virus besmet en daarom gelden in beide landen strenge maatregelen om het aantal besmettingen naar beneden te brengen. De burgemeesters dringen erop aan zo min mogelijk te reizen en de kerstdagen en de jaarwisseling vooral thuis in kleine kring te vieren. “Alleen op die manier krijgen we corona onder controle”, luidt hun boodschap.

De burgemeesters wijzen erop dat de maatregelen aan beide zijden van de grens vergelijkbaar zijn. De horeca en de meeste winkels zijn gesloten, niet noodzakelijke reizen worden ontraden en anderhalve meter afstand houden is de norm.

“Laten we solidair zijn met oudere en kwetsbare mensen en voorkomen dat de ziekenhuizen de zorg niet meer aankunnen. De snelste manier om uit de ‘lockdown’ te komen, is door ons allemaal aan de regels te houden”, aldus de vier burgemeesters. 

Burgemeester Rainer Doetkotte van Gronau

Burgemeester Volker Pannen van Bad Bentheim 

Waarnemend burgemeester Henk Jan Meijer van de gemeente Enschede

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Gemeente, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud