Vanuit je hoofd weer in contact met je lijf

Vanuit je hoofd weer in contact met je lijf

Dit is de tekst die op het visitekaartje van Mändy Zoet staat. Mändy Zoet (43), eigenaar van Veerkracht by Mändy Zoet. Mändy heeft in de zorg gewerkt. Ze weet als geen ander hoe het in de wereld van hectiek toe gaat. Het is hollen en niet stilstaan. Ik moet nog even dit en ik moet nog even dag. En als de boog te lang gespannen staat knapt of de pees, of de boog. Dat overkwam Mändy dus ook en ze kreeg een hele forse burn-out. Van zorg geven, op zoek naar zorg.

Spiritueel ingesteld

Mändy is haar leven lang al spiritueel ingesteld. En daar past yoga heel goed bij. Ze heeft in haar burn-outperiode alle voor en tegens tegen elkaar afgezet. Beetje bij beetje vormde zich haar toekomst in haar hoofd. Wat voorop stond was dat ze het jachtige leven achter zich wilde laten en toch iets gaan doen om mensen te helpen. Uiteindelijk besloot ze een opleiding als yogadocent  te volgen en vertrok voor vijf weken naar Bali. En kwam terug als gecertificeerd yoga docent.

Probleem

Er was één probleem dat ze nog wel moest overwinnen. Spreken voor groepen. Na een intensief traject overwon ze grotendeels deze angst, al vindt ze het nog wel spannend. Voor haar een bewijs te meer dat in feite alles te leren valt en dat je je leven niet hoeft te laten beheersen door angst.

Vanuit je hoofd weer in contact met je lijf

Praktijkruimte

Om haar woorden in daden om te zetten had ze een praktijkruimte nodig. Ze heeft de vroegere opslagruimte van schilder Gerard ter Beek aan de Gronausestraat 22 in Losser gehuurd en deze  omgetoverd tot een prachtige yogastudio. Hier werkt ze al sinds januari 2020 en geeft ze privéles yoga/mindfulness, groepslessen yoga, individuele yoga met coaching, voetreflexmassage, Reiki en healing. En één keer per maand is er een volle maan meditatie.

Thuis

“De mensen moeten zich bij mij thuis voelen. Vandaar de huiselijke sfeer in mijn studio. Dat brengt de mensen veel rust. De rust die je nodig hebt om je eigen lichaam weer te (leren) (her)kennen. In april begin ik nog een opleiding tot kindermeditatie docent in samenhang met yoga. Ontzettend leuk en nodig in deze toch wel drukke tijd. Verder heb ik nog 1000 ideeën en ben ik nog lang niet klaar. Ik zou zeggen houd de website en facebook pagina in de gaten want er komt nog veel meer leuks aan, aldus Mändy.

Open huis

Op 11 april 2020 houdt Mändy open huis van 14uur tot 18 uur u bent van harte welkom. Voor meer informatie: 06 1825 7720 of of www.veerkrachtbymandyzoet.com.

Vanuit je hoofd weer in contact met je lijf

Auteur: Sietse Smit
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud