Vanaf 1 juli weer kerkdiensten in de H. Maria Geboortekerk

Vanaf 1 juli weer kerkdiensten in de H. Maria Geboortekerk

Door het coronavirus is ook het bijwonen van kerkdiensten tot stilstand gekomen, wat veel mensen erg heeft geraakt. In aansluiting op het versoepelen van de coronamaatregelen zal vanaf 1 juli 2020 het kerkelijk leven in de Geloofsgemeenschap Katholiek Losser weer op gang worden gebracht. 

Maximaal  100 mensen en reserveren

Voor het bij willen wonen van een kerkdienst is tevoren reserveren erg belangrijk! In de kerk worden maximaal 100 mensen toegelaten. Zoals dat ook in andere sectoren van de samenleving geldt, moeten kerkbezoekers zich van tevoren aanmelden als men een kerkdienst wil bijwonen. Hiervoor kan een e-mail verzonden naar de gastdames:   of -op de werkdagen tussen 10 en 12 uur- telefonisch contact met hen opnemen op nummer: 053-5381224.

Kerkbezoekers kunnen uitsluitend via de hoofdingang van de kerk naar binnen, waarna de looproute is aangegeven.

Bij de ingang van de kerk staat een bord waarop de van toepassing zijnde regels zijn vermeld. Ook staan bij de ingang enkele flacons met hand gel om de handen te kunnen desinfecteren. De kerkgangers moeten 1,5 meter afstand tot elkaar bewaren, dit geldt ook voor personen die tot één huishouding behoren. De plekken in de kerk waar men plaats kan nemen zijn met gele stickers aangegeven. Het verlaten van de kerk na de viering vindt plaats per bank, waarbij wederom de 1,5 meter afstand in acht moet worden genomen. Voor collectedoeleinden is achter in de kerk een bus geplaatst waarin de bijdrage kan worden gedeponeerd, wat van harte wordt aanbevolen.

Kerkdiensten via YouTube kanaal

Voorlopig zijn de zondagsdiensten ook nog via het YouTube kanaal op de website MariaVlucht te volgen

De vieringen op zondagmorgen zijn om 9.00 uur en de doordeweekse vieringen op woensdagmorgen om 9.30 uur, eveneens in de kerk en niet in de dagkapel. Uit veiligheidsoverwegingen is er na de vieringen geen gelegenheid tot koffiedrinken. Middels deze maatregelen hopen wij dat de parochianen de kerk ‘veilig’ kunnen bezoeken.

Verder zal de juni-uitgave van het parochieblad ’t Klöpke’ op 1 juli verschijnen. Aan de bezorgers wordt gevraagd om hier rekening mee te houden.

Voorgangers Eucharistievieringen op zondagen om 9.00 in de H. Maria Geboortekerk 

  •  5 juli:    B. Visschedijk
  • 12 juli:  W. Rekveld
  • 19 juli:  P. Daggenvoorde
  • 26 juli:  W. Rekveld
  •  2 augustus:  P. Daggenvoorde
  •  9 augustus:  W. Rekveld
  • 16 augustus: P. Daggenvoorde
  • 23 augustus: W. Rekveld
  • 30 augustus: P. Daggenvoorde
Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud