Toeristisch verblijf gesloten in gemeente Losser

Toeristisch verblijf gesloten in gemeente Losser

Sinds vrijdag 27 maart is de noodverordening van kracht in verband met de Coronacrisis. Dit houdt in dat in Twente campings, vakantieparken en andere vormen van toeristisch verblijf voorlopig gesloten zijn.

De sluiting geldt voor alle toeristische verblijfsectoren m.u.v. hotels. Dit betekent ook dat particuliere verhuur van vakantiewoningen niet is toegestaan.

Reden

Reden voor dit verbod is ook dat een oncontroleerbare stroom toeristen en recreanten in deze (grens)regio wordt verwacht en daarmee de zorgcontinuïteit in het geding is. Twente kent ontzettend veel campings, vakantieparken en huisjes. De Twentse gezondheidszorg heeft onvoldoende capaciteit om ook toeristen/recreanten te behandelen.

We zijn in crisistijd en niet in vakantietijd.

Let op: Deze noodverordening geldt voor onbepaalde tijd dus ook na 6 april. Op het moment dat er een versoepeling is van de regels wordt er direct over gecommuniceerd. De noodverordening staat op de website van de gemeente Losser waar ook alle actuele ontwikkelingen en regelingen worden bijgehouden.

Zie https://www.losser.nl/Actueel/Nieuwsberichten/Informatie_over_coronavirus

Onder het kopje informatie voor werkgevers en ondernemers vindt u speciaal voor de vrije tijds sector een link naar de website Marketing Oost.

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud