Subsidieregeling Vitale en gezonde samenleving

Subsidieregeling Vitale en gezonde samenleving

Provincie Overijssel stelt € 250.000,- beschikbaar voor initiatieven die gaan over de gevolgen van coronacrisis en bijdragen aan een vitale en gezonde samenleving.

Bent u betrokken bij een maatschappelijk, cultureel of sportinitiatief rond de gevolgen van de coronacrisis? Of levert een initiatief waarbij u betrokken bent een bijdrage aan een gezonde en vitale samenleving? Dan kunt u sinds 3 augustus een beroep doen op de regeling ‘Vitale en gezonde samenleving 2020’ van de Provincie Overijssel.

Voor wie is de regeling?

De subsidie is bedoeld voor organisaties zoals sportverenigingen, stichtingen en kerkgenootschappen, met initiatieven die gaan over de gevolgen van de coronacrisis en bijdragen aan een vitale en gezonde samenleving. U kunt hierbij denken aan het ontwikkelen van ontmoetingsplekken die aansluiten op de 1,5 meter samenleving, het gezamenlijk inrichten van openbare ruimte of het organiseren van lokale maatschappelijke, culturele of sportactiviteiten.

Voorwaarden en aanvragen

Vindt uw initiatief plaats in Overijssel en speelt het in op een bestaande behoefte of vraag in de gemeenschap? Is er sprake van draagvlak, noaberschap en geeft u samen met vrijwilligers een impuls aan een vitale en gezonde samenleving? Dan komt uw initiatief wellicht in aanmerking voor een subsidie van tussen de € 500,- en € 2.500,-. De Provincie Overijssel stelt in totaal € 250.000,- beschikbaar en u kunt aanvragen totdat het beschikbare budget is bereikt. Aanvragen worden behandeld in volgorde van ontvangst.

De exacte voorwaarden en de mogelijkheid om subsidie aan te vragen vindt u op de website van de Provincie Overijssel.https://www.overijssel.nl/loket/subsidie/sociale-kwaliteit/vitale-gezonde-samenleving-2020/

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud