Stichting Kerkebos super blij met mooie opbrengst

Stichting Kerkebos super blij met mooie opbrengst

Op oudejaarsdag worden traditioneel oliebollen gebakken én verkocht vanuit de garage van de pastoor in De Lutte.  Zo’n vijftien vrijwilligers met daaronder bestuursleden van de stichting EN pastor Henk Jacobs (80) zijn van 05.30 uur tot plusminus 15.00 uur in de weer om ongeveer 3600 oliebollen te maken en te bakken. Niets machinaals, alles met de hand. 

Rij tot aan de kerk

De verkoop startte om 09.00 uur maar al om 08.00 uur waren de eerste ‘klanten’aan de ‘kraam’. Het was druk, rond de klok van 11.00 uur stond de rij tot aan de kerk. Uiteraard werden de oliebollen afgenomen om de smaak, verschillende mensen kwamen zelfs voor een tweede keer om in te slaan, maar ook heel veel kopers ondersteunden het doel.

Bezoekers uit Hengelo, Oldenzaal, Denekamp en Duitsland stonden in de rij voor de oliebollen en gaven soms ook royaal fooi voor het goede doel. Het totale bedrag van de opbrengst ( maar liefst 1.450 euro) wordt namelijk besteed aan het onderhoud van het mooie Kerkenbos. Een kerkenbos met goed onderhouden wandelpaden, serene rustplaatsen en mooie uitkijkpunten. Een stukje De Lutte waar we trots op mogen zijn.

3600 Oliebollen

Voor de 3600 bollen werden 180 pakken Koopmans oliebollenmix ingekocht bij de plaatselijke Spar. Met ondersteuning van dezelfde Spar Schreur en van de poelier Wolbert (alle emmertjes en olie recycling). Al het papier ging naar Jong Nederland en lege plastic olieflessen werden apart aangeboden. Met hulp van velen werd een mooi resultaat bereikt.

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud