Start Energy Challenges voor scholieren in Losser

Start Energy Challenges voor scholieren in Losser

Op woensdagochtend 22 januari 2020 is de Kickoff van de Energy Challenges Noordoost Twente 2019-2020. Bijna 100 scholieren van 9 scholen in Losser en Oldenzaal gaan het komende half jaar aan de slag met het thema duurzaamheid. Dit jaar doen in Losser mee: Veldzijde en Wegwijzer (deden ook vorig jaar mee) en Brede School Overdinkel en de Plechelmus.

Via de Energy Challenges krijgen scholieren kennis over energie en duurzaamheid, en worden ze uitgedaagd om deze kennis in praktijk te brengen door een duurzaamheidscampagne te organiseren op school. Scholieren vormen zogeheten Energizerteams, die met elkaar de strijd aangaan voor energiebesparing, duurzaam omgaan met afval en klimaatbestendigheid.

Op dit moment zijn de teams bezig met het bedenken van een teamnaam, het maken van een logo en een promotievideo. Tijdens de Kickoff maken de teams kennis met elkaar en worden ze klaargestoomd voor hun campagne aan de hand van workshops over energie, afval en het klimaat. De Kickoff start om 9.30 uur bij het stadshotel Ter Stege in Oldenzaal. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om even een kijkje te komen nemen. 

Duurzame afspraken

Vorig jaar al werd er een Greune deal gesloten tussen de gemeente Losser en haar basisscholen. Via Energy Challenges kunnen scholen invulling geven aan de deals.

Prijsuitreiking

Op woensdag 3 juni wordt bekend gemaakt welk team de beste campagne heeft georganiseerd. Benieuwd naar de prestaties van de Energizerteams? Houdt dan Hallo Losser en de facebooksite van de gemeenten Losser in de gaten.

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Jeugd, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud