Sportverenigingen Losser krijgen huur kwijtgescholden

Sportverenigingen Losser krijgen huur kwijtgescholden

Sportverenigingen in gemeente Losser hoeven geen huur te betalen voor het gebruik van de gemeentelijke sportaccommodaties over de periode maart t/m mei 2020. Dat heeft het college van B&W dinsdag besloten.

Sportwethouder Harry Nijhuis: “Ook onze sportverenigingen hebben het op dit moment erg moeilijk. Om de verspreiding van het coronavirus te beperken, hebben we afgelopen maart onze sportaccommodaties gesloten. We hebben als college nu besloten om de verenigingen de huurpenningen voor de sportaccommodaties kwijt te schelden. Alle verenigingen ontvangen de komende week daarom een kwijtscheldingsbrief. Als gemeente krijgen we zo natuurlijk minder huurinkomsten binnen. Hiervoor vragen we compensatie aan bij het Rijk.”

De gemeente Losser vraagt een tegemoetkoming aan van € 31.993. Het totale landelijke budget voor het verstrekken van tegemoetkomingen aan gemeenten bedraagt 89 miljoen euro. Dit bedrag wordt naar rato verdeeld, in geval het totaal aangevraagde bedrag het totaal beschikbare bedrag overschrijdt.

Van een aantal sportverenigingen in Losser is in de loop van de jaren de gemeentelijke accomodatie geprivatiseerd. Zij vallen uiteraard buiten deze regeling.

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Gemeente, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud