Spandoeken tegen aantasting Dinkeldal bij de Pol

Spandoeken tegen aantasting Dinkeldal bij de Pol

Vandaag zijn aan weerszijden van de Pol 2 keer 2 spandoeken opgehangen met teksten tegen de aantasting van het Dinkeldal. Zowel op de kruising Nijverhijdsstraat / Hoofdstraat als tussen de brug Goormatenweg en Gronausestraat.

Wat is er aan de hand

In het kader van Natura 2000 is het “Provinciaal InpassingsPlan (PIP) Dinkeldal Zuid” in concept opgesteld. Dit beschrijft de aanpak van de Dinkel tussen de Duitse grens en weg Losser – Overdinkel. In dat kader wordt de Dinkel meer vrijheid gegund om te slingeren (meanderen). Tevens wordt het LAGA pad verlegd. De gemeente Losser is hier op ingesprongen en wil het LAGA pad achter de Pol doortrekken tot de weg Losser – Overdinkel. Het fietspad komt dan uit bij de kruising waar de Nijverheidsstraat uitkomt op de weg Losser – Overdinkel.

Actiegroep bewoners de Pol

Sandra Stappenbeld, Berry Lussing en Marjon Hoedeman hebben de handen ineengeslagen. Tot 30 maart kon bij de provincie een zienswijze (bezwaar) worden ingediend als je het niet eens was met de PIP. Veel bewoners / bedrijven op de Pol hebben dat gedaan. Zij maken primair bezwaar tegen aantasting van het stukje ongerept Dinkeldal achter de Pol. Aanleg van een fietspad zou het rustgebied verstoren. Niet alleen door fietsers / brommers op het fietspad maar ook de loslopende honden, die het wild opjagen en wellicht definitief verjagen. Tevens maken zij zich zorgen over mogelijke toename van drugshandel. Ook het feit dat het fietspad uitkomt op de kruising Nijverhiedsstraat / Hoofdstraat is een punt van grote zorg door het vele (vracht) verkeer. De actiegroep heeft de Facebook pagina “Behoud natuurgebied Dinkeldal Zuid” gemaakt. De actiegroep geeft aan dat zij alle middelen zullen aangrijpen om dit stukje Dinkeldal te beschermen, vandaar dat nu deze spandoeken zijn opgehangen.

   

Auteur: Theo Kip
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud