Recreatieondernemers krijgen meer tijd voor de afdracht van toeristenbelasting

Recreatieondernemers krijgen meer tijd voor de afdracht van toeristenbelasting

Het college van Losser geeft de recreatieondernemers meer tijd voor de afdracht van toeristenbelasting. Het restbedrag voor de toeristenbelasting over 2019 mag nu per 1 oktober 2020 worden afgedragen. De toeristenbelasting over het jaar 2020 hoeft nu pas achteraf, in 2021, aan de gemeente te worden betaald. Op deze manier probeert  het college de recreatieondernemers in deze moeilijke tijden een handje te helpen.

Wethouder Harry Nijhuis: “ik heb in deze periode veelvuldig contact met onze recreatieondernemers. Veel ondernemers hebben het moeilijk omdat ze vanwege de coronamaatregelen nu al een tijd geen gasten hebben kunnen ontvangen. Dat betekent direct minder geld in kas. Om hun liquiditeitsproblemen te verzachten, geven we de ondernemers nu meer tijd om de door hun geïnde toeristenbelasting aan ons af te dragen.”

Voorlopige en definitieve aanslag

De toeristenbelasting – die de ondernemers namens de gemeente in rekening brengen bij hun gasten – wordt normaliter aan de gemeente afgedragen via een voorlopige aanslag tijdens het toeristenseizoen. Ná het seizoen wordt dan de definitieve aanslag opgelegd. Over het jaar 2019 wordt de betalingstermijn van de definitieve aanslag, voor de ondernemers die krap bij kas zitten, nu verlengd tot 1 oktober 2020. En over het jaar 2020 wordt geen voorlopige aanslag opgelegd, maar pas een definitieve aanslag in 2021.

Als ondernemers van deze regelingen gebruik willen maken, kunnen ze contact opnemen met het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente. Kijk hiervoor op www.gbtwente.nl

In totaal ontvangt de gemeente Losser jaarlijks zo’n 220.000 euro aan toeristenbelasting.

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud