In quarantaine en dan?

In quarantaine en dan?

Als u positief getest bent of terugkeert uit een risicogebied, moet u meestal direct in quarantaine. Veel tijd om zaken te regelen is er dan niet. Maar wie zorgt dan voor de boodschappen? Hoe wordt de mantelzorg die u levert nu opgevangen? En kunt u de hond wel uitlaten als u binnen moet blijven? 

WIJZ helpt u verder

Naast de praktische zaken die geregeld moeten worden, kunt u ook te maken krijgen met problemen als gevolg van een ingrijpende gebeurtenis. Zoals een besmetting met het coronavirus van uzelf of dierbare naasten, of angst daarvoor. Tijdens de eerste fase van de coronacrisis is gebleken dat er vanuit de samenleving veel ondersteuningsinitiatieven kwamen. Ook in de gemeente Losser staan inwoners voor elkaar klaar. Maar soms zijn er vragen of problemen die u niet direct zelf kunt oplossen. In dat geval kunt u informatie vinden in de quarantainegids en kunt u terecht bij het loket van WIJZ van de gemeente Losser.

Quarantainegids

In de quarantainegids https://vng.nl/wp-content/uploads/archive/2020-10/quarantainefolder.pdf is te zien voor welke hulp u bij de gemeente Losser terecht kunt. Dit is met name (psycho)sociale hulp (een luisterend oor) en praktische hulp: bijvoorbeeld boodschappen doen, de hond uitlaten, het brengen naar en halen van kinderen, (medische) zorg en ondersteuning, inkomensondersteuning conform Participatiewet en verblijf.

WIJZ 
Het loket van WIJZ, is alle werkdagen geopend van 9.30 tot 15.30 uur. De medewerkers helpen u verder bij uw vragen en problemen en informeren u waar u moet zijn. Zij staan ook voor u klaar om de quarantainegids verder toe te lichten.

Telefoon: 053 5377 400

E-mail:     

Voortgang medische zorg en ondersteuning

Ontvangt u nu al medische zorg en ondersteuning? Ook hiervoor kunt u contact opnemen met het loket van WIJZ. Zij kunnen samen met u kijken hoe de medische zorg en ondersteuning door kan blijven gaan.

 

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud