Opleiding vrijwilliger Steenfabriek de Werklust start in februari

Opleiding vrijwilliger Steenfabriek de Werklust start in februari

Degenen die het in oktober gemist hebben, er zijn nog enkele plaatsen vrij om opgeleid te worden tot vrijwilliger bij steenfabriek de Werklust.

Sedert de LAGA, in 2003, draait Steenfabriek de Werklust succesvol als museum van industrieel erfgoed, naast een museumbezoek in de vorm van een rondleiding bestaat er de mogelijkheid om een kopje koffie met krentenwegge te nuttigen, een partijtje boerengolf of handboogschieten te spelen en/of het bezoek af te sluiten met een hapje en een drankje.

De Werklust draait geheel op vrijwilligers, het werk bestaat o.a. uit het rijden met de trein (machinist), een rondleiding geven (gids), werkzaamheden entree, schenken van drankjes en verwelkomen gasten (gastheer/gastvrouw) en het onderhoud van het terrein (w.o. de spoorbaan met zijn locomotief).

Om het aantal vrijwilligers op peil te houden starten we eind februari/begin maart 2020 met een opleiding waarin u in een aantal bijeenkomsten in het voorjaar van 2020 kunt worden opgeleid in de werkzaamheden waar u zich tot aangetrokken voelt. U heeft bij ons geen vaste werktijden, u kunt zelf een maand van tevoren aangeven welke dagen u beschikbaar bent, ook al zijn dat maar enkele dagen, door de week of ook in het weekend, er is altijd plek voor u.

Op zaterdag 15 februari nodigen wij belangstellenden voor het vrijwilligerswerk uit om tussen

10.00 – 14.00 uur in het entreegebouw onder het genot van een kopje koffie kennis te maken met de locatie steenfabriek de Werklust en enkele vrijwilligers, hier kunt u terecht voor al uw vragen omtrent ons vrijwilligerswerk. De ingang van het entreegebouw bevind zich aan de Smuddeweg 3, dat ligt aan de achterzijde van de fabriek.

Voor inlichtingen en alvast aanmelden kunt u ons ook altijd bellen op 06-16889829 en/of 06-53543899 of mailen naar .

Auteur: Peter Langela
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud