Open huis Voedselbank, Verjaardagsbox, Kraambank en Leergeld

Open huis Voedselbank, Verjaardagsbox, Kraambank en Leergeld

Zaterdag 29 februari, van 14.00 tot 16.00 uur, kon de bevolking van Losser en omgeving een kijkje nemen in de ruimte van voedselbank, verjaardagsbox en de kraambank aan de Broekhoekweg 34 C in Losser.

Dit adres is sinds kort de nieuwe vestiging van de Voedselbank. De Voedselbank deelt deze ruimte met de Verjaardagsbox en de Kraambank. Natuurlijk was de Stichting Leergeld ook aanwezig.

Noodzaak

Ondanks de “ogenschijnlijke” rijkdom die we in Nederland ondervinden zijn er altijd mensen die tussen de wal en het schip vallen. Mensen die niet voldoende inkomsten hebben voor de wekelijkse boodschappen kunnen een beroep doen op de Voedselbank. Kinderen die hun verjaardag afzeggen omdat er geen mogelijkheden zijn om te trakteren kunnen een beroep doen op de vVerjaardagsbox. Aanstaande moeders die geen geld hebben om de babyuitzet te completeren mogen bij de kraambank aankloppen. En kinderen die niet de mogelijkheid hebben om de contributie van een sportvereniging te betalen, kunnen zich melden bij Leergeld. Alle vier de instellingen draaien op vrijwilligers. 

Belangstelling

Er was veel belangstelling van uit de bevolking. Bij binnenkomst werd iedereen voorzien van koffie of thee met wat lekkers.

Auteur: Sietse Smit
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud