Opbrengst benefietconcert overhandigd aan de Verjaardagsbox

Opbrengst benefietconcert overhandigd aan de Verjaardagsbox

Op 27 juni begon Sempre Crescendo met een gift aan “de Spetters” oet Losser. De drie enthousiaste dames werden gesponsord voor hun deelname aan de Park and Party run door Europa, met als doel geld ophalen voor een aantal goede doelen, waaronder de Verjaardagsbox Losser. 

Sempre Crescendo heeft in haar jubileumjaar 2019 voor veel doelgroepen iets georganiseerd, alleen de doelgroep kinderen was nog niet aan bod gekomen. Aan dit bedrag ging een half jaar voorbereiding en acties aan vooraf. 

Door het verhaal van de “Spetters” kwam de Verjaardagsbox in beeld. Een organisatie die, als mensen zich hiervoor aanmelden, zorgen dat kinderen uit minder bedeelde gezinnen hun verjaardag kunnen vieren met vriendjes en vriendinnetjes en op school kunnen trakteren.

Tijdens het Bruegheliaans Feest in Losser stond de PR-commissie van Sempre Crescendo met een kraam waar loten werden verkocht en waarvan de opbrengst ten goede kwam aan de Verjaardagsbox. De hoofdprijs van deze verloting was een ballonvlucht voor 2 personen. Het was een prima actie, maar de opbrengst was voor de organisatie niet voldoende. Besloten werd om van het geplande concert van 23 november 2019 een benefietconcert t.b.v. de Verjaardagsbox te maken.
In een sfeervolle Maria Geboorte Kerk werd een prachtig concert gehouden met het diverse artiesten. Helaas waren er niet zoveel bezoekers als gehoopt, maar het was desondanks een daverend succes. Het bestuur van de Verjaardagsbox kreeg tijdens dit concert een Banner uitgereikt die alvast een voorschot op de definitieve cheque zou zijn.

Twee maanden na het benefietconcert was het zaterdag eindelijk zo ver. De langverwachte cheque met de opbrengst van de acties voor de Verjaardagsbox werd overhandig door de PR commissie van Concertvereniging Sempre Crescendo Loser aan een afvaardiging van het bestuur van de Verjaardagsbox Losser. 

In het Lossers Hoes werd een cheque overhandigd met daarop het prachtige bedrag van € 850,00.
Tevens werd door de PR commissie van Sempre Crescendo aangegeven dat zij zich willen blijven inzetten voor de Verjaardagsbox. Later dit jaar zullen zij een vrijwilligersdag organiseren waar onder meer dozen versierd en geschilderd zullen worden. Deze dozen gebruiken ze bij de Verjaardagsbox Losser om te vullen met de benodigde materialen voor de jarigen.

*Onderschrift bij de foto: v.l.n.r. Bram Wigbers, Alwin Wullink, Carolein Filipsen (allen van Sempre Crescendo), Bert Veenstra (secretaris) en Luuk van der Veer (penningmeester) van de Verjaardagsbox Losser.
 

Auteur: Peter Langela
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud