NL-Alert: volg corona instructies op

NL-Alert: volg corona instructies op

Vandaag rond 11:30 was er een landelijke NL-Alert melding om nogmaals te benadrukken hoe belangrijk het is voor de samenleving om de corona instructies strikt op te volgen.

Gisteren bleken er toch weer grote aantallen mensen zich niet te houden aan de instructies die nodig zijn om besmettimngen tegen te gaan. 

RIVM

Volgens opgave van het RIVM zijn sinds gisteren 637 mensen positief getest op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 3631. Onder hen zijn 836 mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest). 30 patiënten zijn sinds de vorige update overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 136 mensen overleden aan de ziekte. De meeste overleden mensen zijn tussen de 80 en 84 jaar oud. De jongst overleden persoon is 63 jaar. De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 1180 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid-Holland (486), Noord-Holland (461) en Limburg (418).

Het aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners.

Ook in Losser is er een besmetting gemeld.

Wat kun je zelf doen?

De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
  • Houd minimaal 1,5 meter afstand tot andere personen, ook in winkels, op straat en in bijvoorbeeld het bos
  • Ga niet samen boodschappen doen, laat dit over aan 1 persoon uit het gezin
  • Geen handen schudden
  • Blijf thuis als je verkoudheidsklachten krijgt
  • Stimuleer gezinsleden, vrienden en bekenden om zich aan de instructies te houden

Corona Informatiepagina Losser

Op de speciale Cororna Informatiepagina van Hallo Losser is informatie te vinden over de corona crisis in de gemeente Losser. Klik hier voor de informatiepagina.

Auteur: Peter Langela
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud