Niet gestaakt wel geprotesteerd

Niet gestaakt wel geprotesteerd

Op 30 en 31 januari is er weer gestaakt door het onderwijspersoneel van vele scholen in Nederland. Bij het Kompas en Pax Christi ging het dagelijkse programma echter gewoon door. Wel hebben ze de aandacht op zich gevestigd door de kinderen van beide scholen een optocht door Overdinkel te laten houden met spandoeken en leuzen.

Zorgen

Wethouder Anja Prins was aanwezig. Haar werd een door de beide scholen opgestelde brief voorgelezen en overhandigd. De samenwerking tussen de scholen en de gemeente Losser werd geprezen. Het personeel van de beide scholen wil liever niet staken maar hebben alle begrip voor de collega’s in den lande die dat wel doen. Ook in Overdinkel maakt men zich zorgen. In de brief staan de volgende punten wat die zorgen exact zijn. De vraag aan de wethouder is om deze punten onder de aandacht van minister Slob.

  • Groepen klein te houden zodat er meer aandacht is voor onze kinderen.
  • Leerkrachten vitaal te houden door te investeren in werkdruk verminderende oplossingen.
  • Het vak van leerkracht in het basisonderwijs aantrekkelijk te houden zodat we enthousiaste nieuwe collega’s mogen blijven verwelkomen.

Meer belangstelling voor het mooie beroep van onderwijzer

Op dag twee van de landelijke staking blijft het programma op beide scholen gewoon doorgaan, met uitzonderling van de middag. Dan gaan de kinderen van de bovenbouw les geven aan de klassen met de jongere leerlingen. De bedoeling hiervan is om de kinderen van de bovenbouw kennis te laten maken met het vakgebied van leerkrachten, zodat ze hierdoor mogelijk enthousiast worden. Misschien willen ze wel “juf” of “meneer” worden en staan ze zelf over een aantal jaren voor de klas.

Auteur: Sietse Smit
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud