Michelangelo en de Sixtijnse Kapel

Michelangelo en de Sixtijnse Kapel

Op uitnodiging van de commissie Bezinning & Inspiratie van de protestantse gemeenten Losser en Glanerbrug spreekt op zondagmiddag 12 januari 2020 drs. Frederike Upmeijer over één van de beroemdste kapellen uit de westerse kunstgeschiedenis.

Mozes en Christus

De frescoschilderingen op de wanden en het plafond, die verhalen uitbeelden uit het leven van Mozes en van Christus tonen de groeiende en winnende macht van het pausdom in de tweede helft van de vijftiende eeuw. Frederike Upmeijer zal o.a. aandacht schenken aan het werk van de schilders Perugini en Botticelli.

Michelangelo

Natuurlijk zal ook het plafond onder de loep genomen worden dat in de eerste jaren van de zestiende eeuw door Michelangelo Buonarotti geschilderd werd. Het scheppingsverhaal, met de beroemde scène van de schepping van Adam zal uitgebreid worden besproken. Frederike Upmeijer studeerde kunstgeschiedenis in Groningen en is sinds haar afstuderen freelance werkzaam.

Ze geeft lezingen over uiteenlopende onderwerpen uit de kunstgeschiedenis. Ze geeft colleges filosofie en kunst voor de ‘School of Life’ en cursussen voor de ‘Vrije Academie’. Ze begeleidt met enige regelmaat reizen om kunst ter plaatse te bespreken en te bekijken. Dit doet ze o.a. voor NRC Handelsblad en voor de ‘Vrije Academie’.

Waar en wanneer

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud