Mantelzorgboek voor goede zorg 

Mantelzorgboek voor goede zorg 

Voor veel mantelzorgers is deze Corona tijd extra onzeker. Wat gebeurt er wanneer ik zelf ziek wordt en niet meer kan zorgen? Wat moet ik regelen als de zorg overgenomen wordt?

Wanneer de zorg (onverwacht) moet worden overgedragen aan iemand anders, wilt u er op kunnen vertrouwen dat de verzorging goed wordt overgenomen.  En dat degene voor wie u zorgt een prettige tijd heeft.

Voor mantelzorgers in de gemeente Losser heeft Stichting Fundament in samenwerking met de gemeente en Stichting Informele Zorg Twente (SIZ) het Mantelzorgboek in geval van nood en bijbehorende mantelzorgpassen ontwikkeld. In het mantelzorgboek verzamelt de mantelzorger de gewoontes van degene voor wie hij of zij zorgt. Bijvoorbeeld medicijngebruik, persoonlijke verzorging, maar ook interesses. Een handig naslagwerk voor de mantelzorger zelf, maar ook voor momenten dat iemand anders een keer voor uw naaste zorgt. Het mantelzorgboek is aan te vragen bij de mantelzorgconsulent van Stichting Fundament en op te halen tijdens het wekelijkse inloopspreekuur.

Vanaf woensdag 7 oktober 2020 kunt wekelijks tussen 11.00 en 12.00 uur terecht bij het  (inloop)spreekuur van Stichting Fundament. Het inloopspreekuur kunt u vinden in de hal van de bibliotheek in het Lossershoes aan het Raadhuisplein in Losser.

Voor meer informatie raadpleeg www.stichtingfundament.nl of bel 053-5369400.

Auteur: Peter Langela
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud