Losserse Monique wint Bouquet Schrijfwedstrijd

Losserse Monique wint Bouquet Schrijfwedstrijd

De schrijfster Monica Roos uit Losser is winnaar geworden van de Bouquet Schrijfwedstrijd 2020. Naast een cheque van 500 euro wordt haar verhaal ook uitgebracht in de Bouquetreeks van uitgeverij Harlequin.

Droom

Monica Roos is het het pseudoniem van Monique Rops uit Losser. “Onder het pseudoniem Monica Roos schrijf ik al jaren romantische verhalen met een vleugje erotiek” zegt ze tegen Hallo Losser. “Afgelopen januari heb ik mijn eerste roman: Liefde of Luchtkasteel? uitgebracht bij uitgeverij Boekscout. Toen ik op Valentijnsdag las over de schrijfwedstrijd van uitgeverij Harlequin die schrijvers uitnodigde een Bouquetreeksverhaal in te sturen, twijfelde ik geen moment. Als fan van het genre was het echt een droom van me om ooit zoiets te schrijven. En nu, meer dan een half jaar later, is deze droom uitgekomen.” 

Geschaakt door de sjeik

Haar verhaal Geschaakt door de sjeik is volgens Monique een echte Bouquettitel. Het verhaal wordt samen met vier andere winnende verhalen uitgebracht in de Bouquetreeks. Ook ontving de schrijfster een cheque van 500 euro. “Die cheque kreeg ik per post, want persoonlijk overhandigen ging helaas niet in verband met Corona”.

Winnaars Bouquet Schrijfwedstrijd

Harlequin is de grootste uitgever van romantische fictie en bestaat dit jaar 45 jaar. Om dat te vieren organiseerden de uitgever, in samenwerking met het online verhalenplatform Sweek, de Bouquet Schrijfwedstrijd 2020.

Hans Jansen, hoofdredacteur Bouquet zegt hierover: “We waren heel blij dat er zoveel échte Bouquetverhalen bij zaten. Vol prachtige sfeerbeschrijvingen, zinderende spanning en met een geloofwaardig happy end. Leuk dat er zoveel schrijftalent is. Bouquet kan zeker nog 45 jaar door.”

Dit zijn alle winnaars van de Bouquet Schrijfwedstrijd 2020:

  • Monica Roos – Geschaakt door de sjeik
  • Lizette van Geene – Onder de Italiaanse zon
  • Iris Visser – Een gevoelige snaar
  • Madeleine Wolfs – Gemaskerde minnaar
  • Celia Lynne – Verleiding in Toscane

De winnende verhalen worden uitgegeven in de jubileumspecial “Betoverende Woorden” dat verschijnt op 27 oktober.

 

Auteur: Peter Langela
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud