Kiek! ’n Bij en win een bollenpakket

Kiek! ’n Bij en win een bollenpakket

Nu langs paden, wegen, velden de wilde bloemen volop bloeien, is dit hét moment om bijen en andere insecten te spotten.

De Groene Loper Losser-Oldenzaal roept mensen op om eens stil te staan bij wilde bloemen en te kijken hoe insecten zich tegoed doen aan nectar. Dat zij daarbij het stuifmeel van de ene naar de andere bloem transporteren, is voor de bloemen én de mensen mooi meegenomen. Op die manier worden planten bestoven en kunnen ze zaden vormen en vruchten dragen. Zonder insecten geen eten op ons bord!

Actie Bloemenlint

In het voorjaar is met de actie “Bloemenlint” door de Groene Loper Losser-Oldenzaal ruim 200 kilo bloemenzaad uitgedeeld aan inwoners van Oldenzaal, Losser, Dinkelland en Tubbergen. Zij zaaiden piepkleine stukjes of flinke stroken aarde in tot een bloemenlapjesdeken van in totaal meer dan 10.000 m2. Ook andere partijen zetten zich hard in voor meer bloemen zodat er een waar bloemenlint ontstaat in Noord-oost Twente.

Honingbij op kool- of raapzaad.

Foto boven het artikel : Grote goudhaan op wilde margriet.

 Beide foto’s gemaakt door Wim Wijerink.

Maak een foto

Al dat moois brengen we graag onder de aandacht. Maak daarvoor een originele foto van insecten op bloeiende bloemen en stuur die vóór 20 augustus naar . De 10 mooiste foto’s belonen we met een bollenpakket. Vermeld wel even waar je de foto gemaakt hebt.

De Groene Loper Losser-Oldenzaal is een samenwerking van Natuur Milieu Educatiecentrum De Höfte, Natuur en Milieu Overijssel, Imkervereniging Nederland, afdeling Oldenzaal e.o, IVN Oldenzaal-Losser e.o.

 

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud