Keskribb’n kiek’n in Glaan AFGELAST

Keskribb’n kiek’n in Glaan AFGELAST

Leuke actie van de in de dorpsraad Glane. Ze hebben in Hallo Losser een oproep gedaan om kerstkribben en kerstgroepen die toch niet meer gebruikt werden. Maar liefst 25 groepen en kribben vonden hun weg naar Glane. Door aangescherpte maatregelen is besloten om de wandeling af te gelasten.

Kerstkribben in Glane en langs de Dinkel

De kerstkribben zijn nu uitgezet door heel Glane en langs de Dinkel. De route is ongeveer 2 ½ kilometer lang en heel goed te doen voor kinderen, rolstoelen en rollators. De route werd zaterdag 12 december geopend bij het stootblok in Glane dicht bij de grensovergang. Auto’s mogen geparkeerd worden op de parkeerplaats van voormalig El Dorado.

Drankje en gezelligheid

Onderweg is een tentje ingericht waar een drankje tegen een heel miniem prijsje genuttigd kan worden. De kerststallen worden na het invallen van de duisternis weer opgehaald, omdat ze veel van het vochtige weer te lijden hebben en om vandalisme geen kans te geven. Alles is duidelijk aangegeven met pijlen. De kribbentocht kan gemaakt worden tot en met 6 januari, Drie Koningen.

Auteur: Sietse Smit
Geplaatst in: Archief, Evenementen, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud