Kaarsresten gezocht

Kaarsresten gezocht

De Stichting Fajikunda  is een project van Hennie en Winnie van der Meer.  Het project is  een sociale werkplaats in Gambia. Deze werkplaats bestaat uit een winkel, een naaiatelier, een personenbus voor vervoer, een zeefdrukkerij een kaarsenmakerij en sinds kort een schoenmakerij. Ze zijn een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor de gehandicapte medemens in Gambia. Hun werk kunnen ze alleen voortzetten door uw steun.

De Stichting Fajikunda

De werkplaats voor gehandicapten van de Stichting Fajikunda Gambia. De werkplaats bestaat uit een kaarsenmakerij, een zeefdrukkerij, een bus, een naaiatelier een schoenmakerij en een winkel.

De Kaarsenmakerij 

De kaarsenmakerij wordt voorzien van paraffine vanuit Nederland. Deze gerecyclede paraffine wordt gemaakt van kaarsenresten. Deze resten die vooral bestaan uit stompjes kaarsen.

Verzamel bus in de bieb van Losser

De bus voor het verzamelen van alle kaarsresten staat in de centrale hal van de Bibliotheek naast de balie. Die wordt door vrijwilligers van de HKL steeds bijgehouden en alle verzamelde kaarsenresten worden naar de Losserhof Kaarsenmakerij gebracht om deze te recyclen. Per container sturen ze, per jaar ongeveer 2000 kg per jaar paraffine naar Gambia. De kaarsen worden in Gambia, vanwege de hitte, geproduceerd onder een afdak. Dit afdak kwam in 2012 gereed.

Wilt je meer lezen over dit project kijk op www.swgambia.com
Helpt je ook mee !

 

Auteur: Ingrid Legters
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud