Juf Ina Wildeboer verlaat de Imenhof

Juf Ina Wildeboer verlaat de Imenhof

Op maandag 26 oktober nam Ina Wildeboer feestelijk afscheid van haar leerlingen en haar collega’s vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.

“De laatste schooldag was een geweldige schooldag.” zegt Juf Ina Wildeboer. Het was een dag vol verrassingen, wat begon met een ontbijt aan huis gebracht (door het hele team). Ina is geboren in Losser maar is op zeer jonge leeftijd met haar ouders verhuisd naar Hengelo. In 1975 haalde ze haar diploma voor kleuterleidster, zoals destijds die specialisatie heette en 2 jaar later die voor hoofdleidster. Haar eerste baan was in Hengelo om daarna een aantal jaren als hoofdleidster in Aalten te werken. Vanwege de werkzaamheden van haar toenmalige man kwam ze in 1982 weer in Losser terecht en kwam ze via een omweg te werken op de Imenhof.

Juf Ina Wildeboer verlaat de Imenhof

Gemengde gevoelens

Ina zegt het volgende over haar pensioen: “Ik vertrek met gemengde gevoelens. Aan de ene kant ben ik blij dat ik wat meer vrije tijd krijg, maar aan de andere kant zal ik dit prachtige werk enorm gaan missen. Hopelijk mag ik nog eens komen invallen, zou leuk zijn. Achter de geraniums is voor mij geen optie, hoor. Ik heb een fijne familie, veel sociale contacten en voldoende om handen om mij niet te vervelen. Ik heb een fijn kleinkind die me veel plezier bezorgd en waar ik vaak voor nodig mag zijn. Verder ben ik al ruim 10 jaar vrijwilliger op de Losserhof. Ik lees veel, puzzel graag en ben van plan om meer te gaan fietsen en wandelen. Bovendien heb ik nog wel interesse in een cursus Spaans en gitaar leren spelen is nog altijd een wens. Ik ben graag creatief bezig, dus …wie weet. In ieder geval genoeg te doen en te beleven.”

Juf Ina Wildeboer verlaat de Imenhof

Auteur: Sietse Smit
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud