Judoka's actief op eerste toernooi in MAN gebouw

Judoka's actief op eerste toernooi in MAN gebouw

Afgelopen  zaterdag waren de judoka’s van Judo Losser aktief op het toernooi JC van het Oosten.

JC van het Oosten.

Een thuiswedstrijd want voor het eerst werden de andere judoka´s van de deelnemende verenigingen in de nieuwe dojo in het MAN-gebouw ontvangen. Elk van de 6 clubs organiseert bij toerbeurt een wedstrijdronde, judoka’s verdienen punten voor deelname en elke gewonnen wedstrijd. Per 100 punten winnen ze een diploma.

Er werd goed en vol enthousiasme gejudood. Sommige judoka’s nog onwennig omdat ze voor het eerst aan een wedstrijdje buiten de eigen club meededen, anderen al vol bravoure omdat voorgaande edities ook succesvol waren verlopen.

De organisatie van het toernooi was in handen van de WedstrijdDojoCommissie. Hierin zitten jonge enthousiaste vrijwilligers die de opleiding DOJO-assistent bij de Judo Bond Nederland hebben gevolgd en daardoor activiteiten perfect kunnen organiseren en uitvoeren. Zo ook op deze zaterdagmiddag waar 60 judoka’s veel wedstrijdjes speelden, het publiek vanaf de stoelen goed zicht had op de tatami’s en er geen wanklank te horen was.

Judoka'c actief op eerste toernooi in MAN gebouw

Aan het eind van elk wedstrijdblok werden de diploma’s uitgereikt en had de organisatie voor elke judoka een gouden medaille. Meedoen is een overwinning voor iedereen.

Van de Losserse judoka’s behaalden Sanna Huisman en Zoë Kwekkeboom kregen een diploma voor 100 punten terwijl Mischa Munsterman door de 600  puntengrens ging. In het tweede blok kregen Pien Vreriks en Kay Speerstra (400 punten) een diploma.

Trainingsstage

Ter voorbereiding op hun graduatie 1e dan (zwarte band) namen Losserse judoka’s ’s middag deel aan een trainingsstage in Markelo. Technisch hoofdtrainer R. Boogaarts was zeer te spreken over de inzet van de judoka’s. “Veel gedaan en veel geleerd”; sprak de oefenmeester; “het is goed dat de jongelui ook vanuit andere trainers adviezen en aanwijzingen krijgen.

Judoka'c actief op eerste toernooi in MAN gebouw

Auteur: Peter Langela
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud