Ik steun Samenloop voor Hoop Gemeente Losser

Ik steun Samenloop voor Hoop Gemeente Losser

Marcel Elfring steunt de samenloop

Een paar maanden geleden werd ik gevraagd om de sponsoring voor de SamenLoop op te zetten. Ik had op dat moment nog geen idee hoe dat aan te pakken.

Niet lang daarna kreeg een van mijn beste vrienden te horen dat hij
kanker had. Juist hij. Een man die enorm veel werk kon verzetten en wiens passie voor zijn vak ik altijd heb bewonderd. Natuurlijk hebben we gepraat, gelachen en gehuild maar je wilt eigenlijk meer kunnen doen. Je staat machteloos.

Door dit gevoel van machteloosheid kwam het beeld van een muur bij me op. Een muur waar je tegen aanloopt en waar het ophoudt; je kunt niet verder. Ik liep er een paar dagen mee rond en heb op een avond een schets van een muur getekend. Zo ontstond het idee voor de muur van de SamenLoop voor Hoop. Wat als we echt een muur gaan bouwen? Alle bedrijven en organisaties die dat willen kunnen een deel van de muur sponsoren en als dat er genoeg zijn dan kunnen we een enorme muur bouwen. Een muur die laat zien hoe we als gemeenschap betrokken zijn bij elkaar en die bezoekers aan de SamenLoop straks letterlijk een plekje biedt om even bij stil te staan. En, hoe mooi is het als we aan het eind van de SamenLoop de muur samen afbreken?

De organisatie van de SamenLoop reageerde enthousiast en tijdens een brainstorm liepen we over van ideeën. Toen we sponsoren gingen benaderen met de slogan “WE BREAK DOWN THE WALL” merkten we dat het aansloeg. We hebben zoveel indrukwekkende verhalen gehoord. Soms stonden we letterlijk nog op de drempel en kregen we al een toezegging bij het uitspreken van het -K- woord.

Inmiddels is de muur 30 meter lang en 2,5 meter hoog! Allerlei lokale bedrijven hebben samen een bouwteam gevormd en helpen mee de muur te bouwen of leveren materiaal. Onlangs kreeg ik foto geappt met als bijschrift “we hebben de kolommen voor de muur gemaakt”. Voor het eerst werd de muur tastbaar. Dat moment zal ik niet gauw vergeten.

Dit soort leuke verrassingen komen de laatste tijd vaak voor. We zijn als organisatie overdonderd door de gulheid van diverse organisaties en stichtingen die hebben toegezegd een deel van de evenementkosten over te nemen. Door deze financiering komt de opbrengst van de sponsoren en teams helemaal ten goede aan het onderzoek naar kanker. Al deze mooie dingen geven energie om mijn best te doen en het geweldige team van de SamenLoop organisatie te helpen om een heel mooi evenement neer te zetten.

Bij mijn vriend laten chemokuren hun sporen na. Gelukkig wordt hij er niet misselijk van. Een fijne verbetering die het onderzoek naar kanker al heeft voortgebracht. Ik hoop dat er nog veel meer gaan volgen.

Marcel Elfring
Vrijwilliger Commissie Sponsoring

Auteur: Ingrid Legters
Geplaatst in: Archief, Blog, Dorpsproat, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud