Ik heb schulden – Wat nu ?

Ik heb schulden – Wat nu ?

De gemeente Losser wil inwoners met geldzorgen of geldproblemen helpen. Dat is de strekking van de woorden van wethouder Anja Prins, die gistermiddag de aftrap verzorgde van een nieuwe campagne.

Met de campagne “Geldzorgen….kom je eruit?” vraagt de gemeente Losser aandacht voor problemen rondom schulden. De problemen zijn divers: een ondernemer die failliet gaat, jongeren die te makkelijk geld uitgeven of geldproblemen door ziekte of scheiding.

Stap over die moeilijke drempel en vraag hulp

Het is heel begrijpelijk om over die drempel te stappen en om hulp te moeten vragen, maar doe het. Iedereen kan het overkomen, zeker in deze tijd rond de coronacrisis. Zeker als het de eerste keer is, is de vraag om hulp een flink obstakel.

Hulp bij administratieve afhandelingen  of betalingsregelingen.

Voor het afhandelen van ingewikkelde handelingen kun je ook hulp vragen. Voor gezinnen met kinderen zijn er verschillende mogelijkheden, want kinderen moeten zo min mogelijk merken van de geldproblemen thuis

Wethouder Anja Prins benadrukt nogmaals: “ De gemeente en de medewerkers van WIJZ ( Werk Jeugd Inkomen en Zorg) beoordelen en veroordelen niet. Wij bieden alleen een helpende hand”.

Het telefoonnummer voor hulp 053-5377400 (maandag tot en met vrijdag tussen 9.30 – 15.30 uur)

Auteur: Henri Schuite
Geplaatst in: Archief, Gemeente, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud