IJsclub Losser kan weer schaatsen

IJsclub Losser kan weer schaatsen

Eindelijk kan de IJsclub Losser weer schaatsen en trainingen geven op IJsbaan Twente.

Moeizame onderhandelingen

Het zag er even naar uit dat de gezamenlijke Twentse IJs verenigingen geen overeenstemming konden bereiken met IJsbaan Twente, omdat zij niet bereid waren de verenigingen te compenseren wanneer de IJsbaan weer moet sluiten i.v.m. corona maatregelen. Er is nu een maandelijks contract, dat na ieder maand weer met 1 maand wordt verlengd. Zo lopen de verenigingen hooguit 1 maand het risico dat er geen gebruik gemaakt kan worden gemaakt van de ijsbaan in Enschede.

Trainingen met voorzorgsmaatregelen

Vanaf nu kan er dus weer training gegeven worden op IJsbaan Twente, echter wel met de nodige voorzorgsmaatregelen i.v.m. corona. Zo mogen er tijdens de trainingen en wedstrijden geen toeschouwers of ouders op de baan aanwezig zijn. Ouders mogen de kinderen wel helpen met het aandoen van de schaatsen, maar moeten daarna de baan verlaten. Ook mag er geen gebruik gemaakt worden van de kleedkamers en is er beperkt toegang tot de kantine.

Ondanks deze beperkingen kan er wel geschaatst worden. IJsclub Losser geeft op de maandag-, woensdag- en vrijdagavond training aan haar leden. Het betreft geoefende schaatsers maar ook beginnende schaatsers. Dus zij die het schaatsen nog niet onder de knie hebben kunnen het leren bij IJsclub Losser.

De pupillen schaatsen op de maandagavond van 18.00 tot 19.00 uur op de binnenbaan. Indien je als kind lid wil worden van IJsclub Losser mag je 3 x gratis mee schaatsen op de maandagavond alvorens lid te worden. Je kunt dan ook deelnemen aan wedstrijden, die veelal in het weekend worden verreden. Overigens geldt dit ook voor volwassenen die lid willen worden.

Voor informatie over het lidmaatschap bij IJsclub Losser en het leren schaatsen kun je contact opnemen met Gerard Kortman, tel. 06-83127775 of een mailtje sturen naar: .

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud