Hallo Losser viert 5-jarig bestaan

Hallo Losser viert 5-jarig bestaan

Eigenlijk valt er op dit moment niet zo veel te vieren. Het vieren van het eerste lustrum van Hallo Losser was dan ook heel anders gepland. Een jubileumkrant werd door allerlei redenen voorlopig terzijde geschoven.

Niettemin blikken we op Hallo Losser terug naar de dag, waarop het allemaal begon: 1 april 2015.

Rob Wegdam’s droom kwam uit

Rob Wegdam, geboren en getogen in Losser, vond in 2010 al dat er in Losser eigenlijk een digitaal platform moest komen, waarin de onderlinge contacten bevorderd konden worden. Maar de tijd was er toen nog niet rijp voor. Pas in 2013 kon hij met subsidie van de provincie Overijssel, woningcorporatie Domijn en het cultuurfonds Rabobank  zijn project opstarten.

Samen met Jack Scholtens ontwikkelde Rob zijn plan dat op 1 april 2015  onder de naam “Hallo Losser” van start ging.

Rob bekleedde een paar jaar het voorzitterschap en zocht competente medewerkers om zich heen om zijn ultieme doel te bereiken:  het creëren van een digitale krant voor de gemeente Losser waar burgers elkaar kunnen treffen en waarin men met elkaar kan discussiëren.

En nu naar 5 jaar vertrekt Rob uit het bestuur en ook uit Losser. Wel blijft hij aan als teamlid van Hallo Losser want Hallo Losser blijft “zijn kindje”, waarin hij veel energie heeft gestoken en met grote voldoening op terugkijkt.  

De huidige voorzitter Wibo Haverkate is trots op zijn team

Stel. Er loopt een man in Losser met een hoed. Een charismatische man met een groot hart voor Losser én een man die mooi kan schrijven. Hoe mooi zou het zijn als deze man iedere week zijn kijk op alle kerkdorpen in onze gemeente met álle Lossernaren kon delen. Met bijvoorbeeld ieder weekend een korte kwinkslag en met veel mooie interviews en artikelen.

Voor u

Deze man, die u allen kent, meldde mij vorige week tussen neus en lippen door dat hij in 2019 twee honderd één en zestig artikelen geschreven heeft voor u. Op Hallo Losser. Ik laat aan u de inschatting hoe veel tijd hij daar met liefde aan gespendeerd heeft..

Nog meer hoeden

Deze man was nérgens geweest zonder de andere mannen en vrouwen met hoeden in ons team. Zonder de zweefkees waarmee dit artikel begint, zonder een net zo fanatieke fotoredactie, een organiserende spil, een team dat bouwt aan samenwerking met de gemeente, een ict’er, een teamlid dat ‘vrienden van Hallo Losser’ werft voor onze inkomsten en zonder de secretaris die alle afspraken die we maken goed vasthoudt.

Oprecht verbijsterd

U mag weten: wij zijn er nu vijf jaar en ik ben echt íedere week nog steeds bijna verbijsterd over de passie, tijd en toewijding die al onze 25 teamleden vrijwillig in Hallo Losser stoppen. Ieder op een eigen manier. Waarom? Omdat we allemaal geloven dat Noaberschap, ook in 2020, begint bij ‘weten wat er speelt in de Noaberschap’.

Ook voor

En ja, ik eindig met een kleine oproep. We hebben nog steeds veel ambitie. Als u ook iedere week op uw eigen manier mee wilt veren op het enthousiasme van onze groep aarzel dan niet om even contact op te nemen. We hebben gegarandeerd een leuke plek voor u!

Hallo Losser verguld met reactie Cia Kroon

“Ik ben heel enthousiast over Hallo Losser. In de periode dat ik midden in de sollicitatieprocedure voor het burgemeesterschap zat,  heb ik Hallo Losser gebruikt als een soort inwerkprogramma. Ik wilde in die tijd zoveel mogelijk informatie over Losser vergaren en daar leende Hallo Losser zich uitstekend voor. Vooral de menselijke kant komt bij jullie goed aan bod en daar heb ik veel aan gehad.

Community functie

Door het grote aantal bezoekers op jullie site heeft Hallo Losser ook een soort community functie. Veel Lossernaren die in het buitenland wonen lezen jullie berichten ook en blijven op die manier op de hoogte wat er in Losser, Beuningen, De Lutte, Overdinkel of Glane gebeurt. Mensen ervaren dit heel prettig.

Sociale kaart

De sociale kaart is een soort vraagbaak voor alle mensen binnen de gemeente die op zoek zijn naar zorg van welke aard dan ook. Wij hebben de sociale kaart aan Hallo Losser gekoppeld, omdat we op deze manier veel mensen bereiken. En dat is belangrijk, omdat we graag willen dat iedereen de juiste zorg krijgt. 

Hallo Losser is voor de gemeente ook belangrijk omdat jullie, eigenlijk net als wij, de voelhorens van de gemeenschap zijn. We zijn blij met het contact en met de openheid over en weer. Ik hoop dat onze samenwerking zich de komende  tijd zal blijven ontwikkelen. En ik wens Hallo Losser natuurlijk veel succes”.

En wij, het team van Hallo Losser, zijn enthousiast en blij met de waardering van een ieder. We blijven ons best doen en blijven openstaan voor berichten, suggesties en meningen. 

Auteur: Henri Schuite
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud