Geen run op vakantiereizen bij reisbureaus

Geen run op vakantiereizen bij reisbureaus

Deze week worden er in Europa veel grenzen geopend voor toeristen. Je zou denken dat de behoefte om naar het buitenland te gaan om daar je vakantie te vieren meteen positieve gevolgen zou hebben op de boekingen bij de reisbureaus, maar is dat wel zo.

Hallo Losser bezocht enkele reisbureaus en  informeerde naar de stand van zaken.

Manita de Kinkelder-de Roo, van reisbureau Your Travel, is een persoonlijke reisadviseur die vanuit haar huis aan de Lijsterbesstraat in Losser vakantiereizen boekt. Zij is gespecialiseerd in het boeken van “verre”reizen, maar die bestemmingen zijn voorlopig niet bereikbaar. De bestemmingen Jamaica en Dominicaanse Republiek lijken er aan te komen.

Europa vanaf 15 juni weer grotendeels open

Manita: “Vanaf 15 juni kan er weer gevlogen worden op veel bestemmingen in Europa. Alleen luchtvaartmaatschappijen, transfers en accommodaties die hun protocol op orde hebben worden aangeboden en daar wordt nauwkeurig toezicht op gehouden.  Ik denk wel dat er nu veel last minutes reizen zullen worden geboekt”. Manita, die ook speciale honeymoonreizen boekt, heeft een eigen website. Voor meer informatie kijk op www.yourtravel.nl/manita

Ook bij reisbureau Westbound aan de Brinkstraat  is men in afwachting van last minute boekingen. Karin Stroeve van dit reisbureau zegt heel druk te zijn met het omboeken van geplande reizen naar andere bestemmingen. Nu er weer veel grenzen opengaan zijn er plotseling  weer meer mogelijkheden. Er zijn nu ook redelijk veel boekingen voor de herfstvakantie.

Ook bij VakantieXperts Dinkelo aan de Langenkamp loopt het wat boekingen betreft nog geen storm. Daar had men het vermoeden dat mensen heel voorzichtig zijn met het vastleggen van vakanties. Bovendien lijken veel mensen in Nederland wat geboekt te hebben of hebben besloten dit jaar maar af te zien van vakantie

Geen onnodig risico

Alle drie reisbureaus in Losser maken mensen erop attent dat zelf boeken een behoorlijk risico met zich mee brengt. Boeken via de Losserse reisbureaus biedt garantie, omdat zij alle drie zijn aangesloten bij het ANVR, SGR, Calamiteitenfonds en IATA.

Uiteraard geven de medewerkers uw alle noodzakelijke inlichtingen.

Zie ook websites Westbound Travel Losser en Reisbureau VakantieXperts Dinkelo.

Auteur: Henri Schuite
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud