Geen kerstmarkt in Overdinkel

Geen kerstmarkt in Overdinkel

De afgelopen jaren heeft de stichting Bruisend Overdinkel op de 2e zondag in december een Kerstmarkt georganiseerd. Dit jaar stond de Kerstmarkt gepland op zondag 13 december.

Geen vergunning

Het bestuur van de stichting heeft een overleg gehad met de vergunningverstrekker van de gemeente over de organisatie van de Kerstmarkt. Alle mogelijkheden en de te nemen maatregelen in verband met corona zijn met hem besproken. Gezien de opzet van de Kerstmarkt op het Dorpsplein is het niet mogelijk om met zoveel beheersmaatregelen dit jaar de Kerstmarkt te organiseren.

Voorzoorgsmaatregelen

De maatregelen houden in dat :

  • het plein geheel omheind moet worden
  • er een in- en uitgang moeten moet worden aangebracht waar medewerkers bij staan
  • er dienen looproutes aangegeven te worden
  • bezoekers dienen zich van tevoren te melden om in tijdvakken een bezoek aan de Kerstmarkt te kunnen brengen zodat er niet te veel bezoekers tegelijk op de Kerstmarkt zijn
  • medewerkers dienen indien nodig iedereen te wijzen om de vereiste afstand van elkaar te houden en aan te sporen om door te lopen.

Het bovenstaande is door Bruisend Overdinkel niet te realiseren. Daarnaast is een gezellig horecaplein en muziek door koren en muziekkorpsen aan zeer veel beperkende maatregelen gebonden.

Aangezien de verwachting is dat deze maatregelen de komende weken niet zullen veranderen, gezien de huidige ontwikkelingen, is het besluit genomen om de Kerstmarkt niet door te laten gaan.

Bruisend Overdinkel hoopt dat we gezamenlijk het virus in bedwang krijgen, zodat de Kerstmarkt volgend jaar op 12 december wel door kan gaan.

 

 

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud