Excelsior en Andrew Sisters herdenken 75 jaar Vrijheid

Excelsior en Andrew Sisters herdenken 75 jaar Vrijheid

In het jaar waarin Nederland 75 jaar Bevrijding viert had de Losserse muziekvereniging Excelsior op 6 juni haar “Concert voor Vrede en Vrijheid” gepland in het Openluchttheater Losser.

Voor dit concert had de muziekcommissie  van Excelsior de band Double2 vastgelegd, in de periode rond Bevrijding beter bekend als de Andrew Sisters. Deze 4-women-band heeft een medley in haar repertoire met bekende nummer zoals “Boogie Woogie Bugle Boy” en “In the mood” van de legendarische Andrew Sisters, en “We’ll meet again” en “Lily Marlene” van Vera Lynn.

Afgelasting van het concert was voor Excelsior echter geen reden om stil te blijven zitten; na overleg met Double2 is het nummer “Bei mir bist du schön” van de Andrew Sisters opgenomen. 

In verband met het verplichte “social distancing” hebben zowel de muzikanten van Excelsior en de zangeressen van Double2 afzonderlijk van elkaar, hun eigen partij ingespeeld / ingezongen, opgenomen en geüpload, waarna de individuele opnames tot één videoclip zijn samengevoegd.

Bekijk hieronder de video:

Auteur: Peter Langela
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud