Erve Kraesgenberg verfraaid met natuurlijk speelterrein

Erve Kraesgenberg verfraaid met natuurlijk speelterrein

Het nieuwe bestuur van Erve Kraesgenberg heeft met behulp van steun van de Dorpsraad, de vrienden van Erve Kraesgenberg, het UVV Goede Doelen Fonds en het coöperatiefonds van de Rabobank, een klein speelterrein kunnen laten aanleggen door Kühlkamp Buitenspelen/Buitengoed uit Losser.

Geitenbokjes naar ander adres

Door het gebrek aan vrijwilligers was al eerder besloten om de voormalige geitenbokjes een beter leven te gunnen bij een ander adres waar ze liefdevol verzorgd worden. Heel jammer voor (groot)ouders met kinderen, die graag een uitstapje maakten naar de dieren. Om toch iets te bieden voor kinderen en met inachtneming van het gebrek aan vrijwilligers, is gekozen om een klein speelterrein aan te leggen met natuurlijke materialen. Vanaf het terras zijn de spelende kinderen goed in het oog te houden, terwijl (groot)ouders een kopje koffie drinken. Het terras zelf heeft ook een opknapbeurt ondergaan met nieuw grind en mooie parasols. Het zijn de eerste stappen naar een meer levendig cultuurpark.

Duurzame en natuurlijke speeltoestellen

Het eerder genoemde speelterrein is ingericht met robinia houten speeltoestellen met de natuur als inspiratiebron. Robinia is een onbehandelde duurzame houtsoort en de palen hebben een natuurlijke kromming. Er is gekozen voor een bescheiden maar ruime opstelling met een jungle pad, ooievaarsnest, duikelrek, stapschijven en een evenwichtsbalk. Het bestuur en vrijwilligers mochten al diverse complimenten over het nieuwe terrein in ontvangst nemen.

Corona crisis

Ook stichtingen als Erve Kraesgenberg zijn geraakt door de Corona crisis. Doordat de verhuur van Kraesgenberg stil kwam te liggen, nadat ook de fossielen van Staringgroeve al elders waren ondergebracht, kwam het nieuwe bestuur meteen voor een aantal financiële dilemma’s te staan.

De huidige investeringen zijn er dan ook op gericht om noodzakelijk onderhoud te doen, maar ook om de Erve weer aantrekkelijk te maken voor terrasbezoekers en de verhuur voor feesten en partijen. Om die reden werd onlangs al geïnvesteerd in een nieuw koffieapparaat met heerlijke koffie van een branderij uit Oldenzaal. Tevens is er een nieuwe website.

Kraesgenberg behouden voor inwoners van Losser en omstreken

Het bestuur ziet het liefst dat Erve Kraesgenberg behouden blijft voor de mensen uit Losser en de vele toeristen die langskomen. Met name die laatste groep wijst er steeds op hoe mooi en bijzonder de erve eigenlijk is. Na de coronacrisis wordt verder gewerkt aan de zichtbaarheid en aantrekkelijkheid van het hele terrein. Er zijn voor 2021 diverse plannen voor zowel de binnen- en als buitenlocatie.

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud