Energy Challenges Digitaal week 2

Energy Challenges Digitaal week 2

Sinds januari zijn zo’n 60 basisschoolkinderen in Losser zelf aan de slag met de Energy Challenges. Via de Energy Challenges worden zij uitgedaagd om op hun eigen manier campagne te voeren voor “energiebesparing” en “duurzaam omgaan met afval” op school.

Dit is de 2e nieuwsbrief met nieuwe opdrachten.

Bouw je eigen Robbie!

Het overstappen van de Energy Challenges naar digitaal begint bij ons inmiddels te wennen. In deze tweede nieuwsbrief hebben wij een hele leuke opdracht. Na een paar lekker zonnige dagen wordt het weer deze week wat minder. Daarom tijd om binnen te knutselen!

Energie besparen kan op heel veel verschillende manieren. Wij hebben deze week gekozen om van afval iets leuks te maken, namelijk een robot! In het filmpje kun je zien hoe wij die van ons hebben gemaakt.

Bekijk hier het filmpje waarin Sofie, één van de Razende Reporters, Robbie heeft gemaakt https://youtu.be/EmTPfwUyhDo. Stuur je foto van je eigen Robbie op naar , en maak kans op leuke prijzen!

Meten is weten

Omdat we deze week bezig gaan met afval scheiden en hergebruiken, zijn we ook benieuwd naar hoeveel afval jullie nou thuis eigenlijk produceren.
Door je afval te wegen, weet je precies hoeveel je elke keer in de afvalcontainers gooit, en kun je ook gaan nadenken over hoe je je eigen afval kunt verminderen. Thuis je afval wegen kan via een keukenweegschaal. Tip! Doe dit elke dag, en voor elk type afval. Aan het einde van de week kun je de kilo’s bij elkaar optellen.
Laat ons via  of via onze social media kanalen weten hoeveel afval julle in één week produceren en op welke manier jullie dat hebt kunnen verminderen. Wie weet win jij een leuke prijs!

Afval scheiden

Na het hergebruiken en wegen van je afval, is het natuurlijk belangrijk dat je het afval wat je niet meer kunt of wil gebruiken weggooit, en dat je het op de juiste manier gaat scheiden. Het is dus belangrijk dat je precies weet welk afval in welke afvalcontainer moet. Op https://www.twentezonderafval.nl/ kun je precies zien welk afval in welke container moet en onder welke afvalsoort je afval hoort. Veel plezier met afval scheiden!

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud