Coronabesmettingen bij medewerkers en bewoners Maartens-Stede

Coronabesmettingen bij medewerkers en bewoners Maartens-Stede

Gisteravond bleken 13 bewoners en 4 medewerkers van woonzorgcentrum Maartens-Stede besmet met het coronavirus.

Dit is gebleken bij een lopend bron- en contactonderzoek n.a.v. een kleiner aantal eerdere besmettingen op donderdag 1 oktober. Omdat de besmette bewoners verspreid door het hele pand wonen (en niet op 1 afdeling) en het bron- en contactonderzoek nog gaande is, is besloten de hele locatie tijdelijk te sluiten voor mensen van buiten. Dat betekent dat er tijdelijk ook geen bezoek bij de cliënten kan komen.

Omdat dit voor familie van cliënten veel impact heeft worden zij zo goed mogelijk op de hoogte gehouden van de situatie van hun naaste.

Alle medewerkers werken met persoonlijke beschermingsmiddelen en besmette medewerkers blijven uiteraard in thuisisolatie. Voor de naastgelegen locatie Oldenhove gelden deze maatregelen niet. De doorloop tussen beide locaties is afgesloten.

Op dit moment is het bron- en contactonderzoek nog gaande, we bieden tevens de mogelijkheid aan iedere betrokkene om zich te laten testen. De vermelde maatregelen gelden daarom in elk geval tot en met het weekend. Begin volgende week kan besloten worden of verder bron- en contactonderzoek nodig is en welke maatregelen nodig blijven voor welke termijn. De veiligheid van de cliënten en medewerkers staat nu voorop wanneer het beeld van de verspreiding helder is kunnen we mogelijk maatregelen afschalen.

Gisteravond en vanmorgen vroeg zijn alle cliënten, familie, vrijwilligers en medewerkers geïnformeerd. De besmette cliënten en hun familie zijn telefonisch geïnformeerd, de rest heeft een brief gehad. Eveneens is er telefonisch contact geweest met de voorzitter van de Gemeenschaps Cliëntenraad Losser, de gemeente Losser, de GGD en overige stakeholders.

Totdat er een goed beeld is van de omvang van de besmetting is bezoek niet toegestaan aan Maartens-Stede. Dit geldt niet voor de ernaastgelegen locatie Oldenhove. Daar is, net als bij alle locaties van Zorggroep Sint Maarten, sinds vandaag een mondkapjesplicht ingesteld voor bezoek.

Inmiddels is de besmetting in Losser landelijk nieuws. Onder andere Nu.nl en De Telegraaf hebben het nieuws online staan.

Burgemeester Cia Kroon

Burgemeester Cia Kroon steekt bewoners, medewerkers en hun naasten via Facebook een hart onder de riem: “Lieve mensen, Vandaag bereikte ons het nare bericht van de Coronauitbraak in Maartens- Stede in Losser. Ik heb zojuist contact gehad en gehoord hoe medewerkers en bewoners elkaar helpen om met deze heel moeilijke situatie om te gaan. Geweldig hoe zij dit met elkaar doen! Namens alle inwoners van onze gemeente en ons gemeentebestuur heb ik de bewoners en medewerkers van Maartens- Stede heel veel sterkte gewenst. En alle goeds voor ieders gezondheid! Wij leven enorm met hen mee.”

Bron: Zorggroep Sint Maarten / Facebook

Auteur: Peter Langela
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud