Collecte Nierstichting in Losser

Collecte Nierstichting in Losser

Ruim 60.000 vrijwilligers collecteren van 13 tot en met 19 september in heel Nederland tijdens de collecteweek van de Nierstichting. Ook in Losser en Overdinkel gaan veel enthousiaste collectanten op pad. Alle bijdragen helpen om het welzijn van nierpatiënten te verbeteren. En dat is hard nodig, want leven met een nierziekte beperkt je leven blijvend. Daarom zet de Nierstichting alles op alles voor onderzoek naar meer succesvolle transplantaties.

Bregje (43), moeder van drie kinderen, is erfelijk belast met cystenieren en staat op de wachtlijst voor een nieuwe nier. Door haar nierziekte kan zij niet de moeder zijn die ze wil zijn. 

“Weinig mensen weten hoe het is om een nierziekte te hebben en hoe dat je leven blijvend beperkt,” zegt Tom Oostrom, directeur van de Nierstichting. “Nierpatiënten zoals Bregje leven in onzekerheid over de toekomst. Het is steeds moeilijker om iets voor anderen te betekenen. Je raakt de rollen kwijt die zo belangrijk voor je zijn. En voor je naasten. Daarom zet de Nierstichting alles op alles om mensen met een nierziekte hun leven terug te geven. Zodat zij er weer kunnen zijn voor de mensen die van hen houden.”

Collectanten essentieel 

“De Nierstichting krijgt geen structurele financiële steun van de overheid en is afhankelijk van giften en donaties. De inkomsten uit de collecteweek zijn dan ook erg essentieel voor het werk van de Nierstichting”, benadrukt Nicol Kraaijenzank, collectecoördinator in Losser en Overdinkel. “Iedere bijdrage aan de collecte helpt om nierpatiënten hun leven terug te geven. Wij zijn ieder jaar ontzettend blij met de inzet van onze collectanten en de steun van donateurs.” Help ook mee. Geef aan de collectant of doneer direct via www.nierstichting.nl. 

Collecteren tijdens corona tijd 

In de afgelopen tijd veranderde er veel in onze samenleving. Gelukkig is persoonlijk collecteren nog steeds mogelijk, op een veilige manier. Door anderhalve meter afstand van elkaar te houden

en contactloos betaalverkeer. Dat laatste kan eenvoudig met de QR-code via een mobiele telefoon. Het is ook mogelijk om te collecteren zonder aan te bellen. Dat kan door een donatieformulier door de bus te gooien. Meer informatie over collecteren in deze tijd: https://nierstichting.nl/help-mee/collecteren/manieren-om-veilig-te-coll….

In cijfers 

  • 6.500 mensen moeten dialyseren om in leven te blijven. Jaarlijks overlijdt 1 op de 6. 
  • 50.000 mensen hebben momenteel ernstige nierschade en krijgen mogelijk te maken met dialyse of transplantatie. Zij hebben een hoog risico op hart- en vaatziekten. 
  • 16.000 mensen hebben nierfalen, waarvoor ze een nierfunctievervangende behandeling (hebben) ontvangen: dialyse of transplantatie.  

In 2019 besteedde de Nierstichting 14,5 miljoen euro aan een beter leven van nierpatiënten en de preventie van nierziekten.

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud