Buurt baalt van illegale afvalstort in centrum Losser

Buurt baalt van illegale afvalstort in centrum Losser

Bij de millieustraat aan het Pastoor Driever Plein tegenover de Martinuskerk in Losser loopt de illigale stort van afval volgens buurtbewoners de spuigaten uit.

“Het volgende moet mij even van het hart” schrijft een buurtbewoner aan Hallo Losser, “want het lijkt er de laatste tijd op dat we, naast de vuilstortplaats aan de Ravenhorsterweg in Losser een tweede zelf gecreëerde vuilstort hebben en wel op het Pastoor Driever Plein, recht tegenover de voormalige Martinuskerk”.

“Het is werkelijk ongelooflijk te moeten constateren hoeveel aso’s er ’s avonds en ’s nachts kennelijk rondrijden, want van alles en nog wat wordt naast de ondergrondse vuilcontainers neergegooid. Van complete matrassen tot tuinstellen, maar ook gewoon zakken met etensresten vormen hier dagelijks het straatbeeld. Het is werkelijk te gek voor woorden”, aldus een buurtbewoner.

“Mijn oproep is dan ook of het niet de hoogste tijd wordt voor cameratoezicht. Dit zie je o.a. bij de oud papier- en de oud ijzercontainers op het Industrieterrein De Pol. Volgens mij heeft een camera zeker een afschrikwekkende werking. Het is de hoogste tijd om diegenen, die te beroerd zijn om hun overbodige spullen op een normale manier weg te brengen op een fikse boete te trakteren”.

Twente Milieu

In de video die Hallo Losser en RTV-Losser begin 2018 opnamen legt afvalcoach Patrick Heupers van Twente Milieu uit wat de regels zijn op een milieuplein.

Auteur: Peter Langela
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud