Burgemeester Cia Kroon bij online les Mariaschool 

Burgemeester Cia Kroon bij online les Mariaschool 

Burgemeester Kroon was benieuwd naar een digitale les en schoof woensdagmorgen aan bij groep 7/8 van de Mariaschool in Beuningen.

In verband met het coronavirus zijn de scholen gesloten. Toch ligt het schoolprogramma niet stil.  De Mariaschool in Beuningen biedt, net als andere scholen in de gemeente Losser, de lessen nu online aan. Op deze manier kan niet alleen de lesstof worden behandeld, maar houden de leerlingen ook contact met elkaar en met hun meester of juf.

Burgemeester Kroon: “Ik heb enorme bewondering voor de leerkrachten. Wat een toer is dat geweest om in zo’n korte tijd om te schakelen naar digitaal lesgeven. Het vraagt wel wat van de leerkracht om op deze manier les te geven. En ook van de kinderen, die doen ook heel goed hun best! De hulp van de ouders is trouwens ook onmisbaar. Dat vinden de kinderen zelf ook. Ze geven hun ouders dikke complimenten daarvoor.”

De burgemeester woonde eerst een rekenles bij en daarna mochten de kinderen vragen stellen. “Het was heel leuk om mee te maken. We hebben ervaringen uitgewisseld over het werken vanuit huis. Het vergt discipline om samen digitaal te praten. De kinderen zeggen eerst hun naam als ze iets willen zeggen en dat doen wij bij de gemeente ook.

Het was echt een leerzame en leuke les en ik ben graag bereid om ook op andere scholen met kinderen te komen chatten.”

De burgemeester plaatste onderstaand bericht op Twitter:

Auteur: Peter Langela
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud