Bouwverkeer appartementencomplex "Dinkelstaete"

Bouwverkeer appartementencomplex "Dinkelstaete"

Ter voorbereiding van de bouw van het appartementencomplex “Dinkelstaete” zijn er bouwketen geplaatst op de hoek Lutterstraat – Rozenstraat. Dit heeft geleid tot de nodige opmerkingen over de veiligheid.

Situatie

De inrit van de bouwplaats is gesitueerd aan de Rozenstraat op ca. 20 meter van de Lutterstraat. In de Rozenstraat geldt, vlak voorbij de ingang van de bouwplaats, eenrichtingsverkeer vanaf de Lutterstraat. Fietsers mogen de Rozenstraat in beide richtingen gebruiken. Bouwbedrijfs Koopmans heeft inrit bouwplaats en bebording afgetemd met de gemeente Losser.

Vrachtwagens

Hallo Losser heeft contact gehad met de uitvoerder van Koopmans. Hij vertelde dat alle leveranciers de instructie hebben om vanuit richting De Lutte de bouwplaats te benaderen. Als ze bijvoorbeeld vanaf de Oldenzaalsestraat komen, moeten ze de Lutterstraat oprijden en op de rotonde Lutterstraat / Denekamperdijk keren richting bouwplaats.

Bij de bouwplaats wordt het inrijden van de Rozenstraat begeleid door een verkeersregelaar. Ook het wegrijden van de vrachtwagen wordt wederom begeleid door een verkeersregelaar.

Doeken op bouwhekken

De hekken rondom de bouwplaats zijn voorzien van lichtgroene en paarse doeken (bedrijfskleuren Koopmans). Deze zijn aangebracht om te voorkomen dat er zwerfvuil van de bouwplaats in de omgeving terechtkomt.

Fietsers

Een auto die nu vanaf de Lutterstraat de Rozenstraat inrijdt, kan niet zien of er een fietser in de Rozenstraat rijdt, die de Lutterstraat op wil doordat daar de hekken zijn voorzien van de groene doeken. Ook de auto’s die vanuit de Lutterstraat de Oldenzaalsestraat inrijden, kunnnen niet zien of er iemand op het zebrapad loopt.

Het lijkt handig om op deze plekken de groende doeken te vervangen door de paarse doeken die veel doorzichtiger zijn.

 

Auteur: Theo Kip
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud