Bosdûvelkes en Tuffelkeerlkes openen deuren

Bosdûvelkes en Tuffelkeerlkes openen deuren

Nagenoeg alle seizoenen wordt er gewerkt in de carnavalsloodsen aan het Pastoor Rudingpad in De Lutte. De creatievelingen van de Bosdûvelkes en de Tuffelkeerlkes laten er geen gras over groeien. Met hun respectievelijke thema’s: Tuinieren en Schotland proberen ze het optochtpubliek straks weer te verrassen.

Hoewel veel aandacht uitgaat naar de loterij ter uitbreiding van hun carnavalshallen laten de wagenbouwers zich niet afleiden van noeste arbeid. Mooie bijkomstigheid dit seizoen is ook dat de 2ejaars middelbaar onderwijs leerlingen hun ‘stage’ bij de wagenbouw mogen doen. Ze worden meegenomen in de wereld van knippen, plakken, schilderen, lakken, vijlen en naaien. Ook de jeugd van de basisschool brengt weer menig uurtje handenarbeid door aan het Pastoor Rudingpad. 

Zondag 9 februari worden de inwoners van De Lutte en overigen van harte uitgenodigd om de eerste contouren van de praalwagens te aanschouwen. U krijgt uitleg over de gehanteerde technieken, u ziet wat de jeugd allemaal gepresteerd heeft. Niet alleen de jeugd vindt het leuk dat u een bezoek brengt, ook de volwassen bouwers zijn maar wat trots op hun vele uren werk in de carnavalsloods. Laat u zich deze kans niet voorbijgaan. Eenmaal in de optocht kunt u de creaties ‘slechts’ van een afstandje bekijken. 

Zondag 9 februari a.s. vanaf 14.00 uur aan het Pastoor Rudingpad in De Lutte.

Auteur: Peter Langela
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud