Boogaarts Lid van Verdienste JBN

Boogaarts Lid van Verdienste JBN

René Bogaarts, technisch hoofdtrainer bij Judo Losser, is wegens bijzondere verdiensten voor Judo Bond Nederland benoemd tot lid van Verdienste.

Na een volledige zittingstermijn van negen jaar in het bondsbestuur van de Judo Bond Nederland met portefeuille financiën en vier jaar voorzitter van district Oost ontving René Bogaarts maandag 14 september deze erespeld.

Natuurlijk liet Judo Losser deze bijzondere gelegenheid niet aan zich voorbij gaan. Vrijdagavond na de seniorentraining verraste bestuurslid Bas Zwolle de trainer met mooie woorden en een presentje. Boogaarts heeft bij Judo Losser als techniek trainer een belangrijke rol in de ontwikkeling van judoka´s in hun graduatie. Zijn aanpak werkt goed uit voor de Losserse club. Zo pakte Boogaarts het Special Heroes project op. Er is een aparte lesgroep voor kinderen met ASS-gerelateerde problematiek opgezet waar hij nu in een kleinere groep les aan geeft.

Opvallend is dat Boogaarts in de leeftijd 15 tot 20 jaar veel jongeren aan Judo Losser heeft weten te binden en hen heeft gemotiveerd om toe te werken naar het examen bruine band. Vijftien zijn inmiddels bruine band en trainen wekelijks om klaar te zijn voor het examen Eerste Dan (zwarte Band). In de seniorengroep zit een flinke uitdaging aangezien er de laatste jaren veel nieuwe (her-) intreders in deze groep zijn ingestroomd en het niveauverschil groot is. Zo trainen de nieuwkomers voor 5e of 6e kyu terwijl aan de andere kant van de tatami ge-oefend wordt voor examen 2e dan.

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud