Afscheid zuster Leokorda

Afscheid zuster Leokorda

Zuster Leokorda begon als gepensioneerde aan de coördinatie van de handwerksoos in Overdinkel. Destijds gevraagd door de toenmalige dominee van Overdinkel aan de zusters of ze nog iemand wisten om de taak bij de handwerksoos op zich te nemen. Het antwoord van zuster Castissima was, wijzend op zuster Leokorda: “die staat hier voor u”. Omdat zuster Leokorda gepensioneerd was en het handwerken haar niet vreemd was heeft ze deze taak op zich genomen. Afgelopen januari is zuster Leokorda 90 jaar geworden. Het stokje mag nu wel eens doorgegeven worden aan een ander.

Opvolging

Gelukkig zijn er twee dames gevonden die de taken van haar willen en kunnen overnemen. Dat zijn Debbie Sijpkes en Seiol Nijman. De groep handwerksters bestaat uit 12 personen en er zijn nog wel enkele plaatsen vrij. Wie belangstelling heeft kan zich opgeven bij Debbie Sijpkes of Seiol Nijman. Een telefoontje naar ’t Trefhuus (053 536 1850) in Overdinkel en er wordt contact met je opgenomen. De handwerksoos is elke maandag van 14.00 uur tot 16.00 uur. Als je denkt dat het wat voor je is, kun je ook altijd een keer, vrijblijvend, de handwerksoos bezoeken.

Afscheid

Afscheid heeft altijd iets melancholieks. Gelukkig woont zuster Leokorda, samen met haar medezuster Castissima in Overdinkel, op korte afstand van ’t Trefhuus. Onlangs is nog een prachtig boek uitgegeven getiteld “Overdinkel is met ons”, geschreven door Felix Nijland waarin de beide zusters een prominente rol spelen. En er werden ten afscheid natuurlijk kadootjes gegeven. Zuster Leokorda zegt deze taak met veel plezier en liefde 28 jaar te hebben uitgevoerd.

Auteur: Sietse Smit
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud